Smer izgubljene rokavice

Danes sem se  drugi dan zapored znašel na Jezerskem. Včeraj zvečer sta me prijazno povabila Rok in Boško, da se jima pridružim. Po kratkem razmisleku sem povabilo z veseljem sprejel.

Vsi trije smo se prvič podali v Makekovo kočno ter v Špegovcu preplezali Smer izgubljene rokavice (320 m). V trenutno bolj ko ne slabih razmerah v hribih smo končno naleteli na kar nekaj dobrega lednega plezanja. Še posebej smo se razveselili drugega skoka (70-80 st.). Led je bil sicer trd in je pokal v talirje, ampak nič zato – da je le bil. Super !

Kadar se zjutraj iz različnih krajev zberemo na Poljani in gremo čez mejni prehod Holmec, turo tradicionalno zaključimo na pirčku v Kocki. In tako je bilo tudi danes.

Srečno ter dosti snega in mraza.

Boško, Rok & Cigi

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »