Smer Tomaža Laznika

Z  Zdenčem sva danes ponovila smer, ki sva jo z Boškom posvetila Tomažu, za katerega je bil usoden snežni plaz, ki so ga trije mladeniči sprožili prav pod to smerjo februarja 2010.

Meni je smer lepa, stara dobra štirica (IV, 185 m). Ravno toliko je napeta, da moraš plezati tudi z glavo. Zdenč pa nad lepoto plezanja ni bil  navdušen. Ocenil je, da je na nekaterih mestih prenevarna. Res še ni povsem opremljena za varno plezanje, a s pomočjo premičnih varoval je plezanje lahko dovolj varno. Če odmisliš 20 drnastih metrov v drugem raztežaju, spada po lepoti gotovo v zgornjo polovico smeri v Mali Raduhi. Sicer pa, saj poznate tisto o malarju v očeh.

Kakorkoli, bila je to najina zadnja skupna tura pred obiskom najvzhodnejšega dvatisočaka Julijskih Alp v začetku prihodnjega tedna.

Igor

001 003 004 005 007 009 010 012 013

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »