Sobotna plezarija

V soboto, kot je že bilo napisano, nas je bvo v Raduhi lepa druščina alpinistov ter pripravnikov od Črne do Raven. Zutra ko sma se z Rajčo prpelava do Bukovnika naju je najprej presenetva gužva, ogromno število avtomobilov, med njimi kr neki folka s štriki u rukzoko. Pri GRS koči je ž bva zbrana prej opisana druščina, ki so še z napol zaprtimi očmi tavali okrog, samo Zdenč pa še ena dva so ž pridno spravlali drove za zimo.

V načrto sma meva eno izmed smeri v srednji Raduhi; Kaminsko al pa frdamane lukne. Odločva sma se za kaminsko. Glih ko se navežema naju zmoti dž, ki pol celo plezanje na rahlo prši in fajn moči skalo, tk da so bli mastni grifi. Zadn cug sm Rajčo pošlo še pošilko za vrat ( še enkrat pardon). Sestop do koče, v poznih popoldanskih urah pa še en napad na steno. Tokrat z našim načelnikom. Lezva sma Mihovo, kar je Cigi ž napis v poročilu. Lepa sobotna plezarija, z lepim namenom preplezana Mihova ter prijetno druženje popoldne in zvečer pri bajti. Slikic pa ni, kr sma bva brez fotoaparata.

lp

gašper

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »