Sobotna v Planjavi, zabeljena s Sončkom

Pa ne tistim z neba, ki je pridno sijalo in naju grelo.  Odlično družbo mi je delal duhovnik Jani Družovec, ki so se mu malo sprostile obveznosti na škofijski gimnaziji.

Namenila sva se v Sobotno in prvi raztežaj je bil prava uživancija. Nato pa ni treba toliko v desno, kot piše v Miheliču, ampak zgolj 5 metrov in nato kar gor en raztežaj do police pod gladko steno, ki nato pelje navzdol.  Tam pa se je šele zares zapletlo. Na lepem stojišču se ozirava v levo in desno, nato pa jo mahneva po logični liniji navzgor, po rampi v desno in spet navzgor. Ko pozno opazim, da to ni več štirica, je možen le še poskus navzgor ali abzajl. No s poskusom se je izšlo in kmalu stopiva na greben, ki pripelje na stičišče s smerjo Humar Škarja.

Kasneje izvem, da sva plezala v težjem delu smeri Sonček (modro). Po opisu v Miheliču (rumeno) sva jo torej mahnila preveč v levo oz. je bila sestopna prečnica predolga in bi bilo treba prej navzgor. Po opisu, ki pa mi ga je s skico posredoval Matjaž Šerkezi, pa poteka Sobotna levo od smeri Sonček; kar bi pomenilo pri votlini levo v levi bok stebra-ali to drži? (zeleno). Hvala za vsakršno razlago, kje poteka resnična Sobotna smer.

Jurij Gorjanc

-    Bolj prijazno srečanje-    Na koncu prvega raztežaja -    Splezana sobotna s sončkom Katera je prava Srecanje na sestopu po Repovem kotu

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »