Konc kedna na Grohatu

Velike želje so obodile samo veliko tolažbe v stenah Raduhe. S Špilčem mlajšim sma bila že na Jezerskem, kjer sva bila namenjena v Jubilejno smer v Dolgi Hrbet. Pogled na ostenje nama je v trenutku razblinil  vse želje. Vsa poklapana sva se odpravila nazaj proti domu in sklenila, da plezalne užitke udejstvujeva v domači Raduhi. Naslednji dan naju je med drugimi pobral Kosi. Tako sem bil prvič priča polnemu avtu plezalcev, ki se podaja v domače hribe. Moram priznat, da je to pravi navdih. Pri Bukovniku oz na Grohatu smo srečali še druge  domače plezalce, ki so imeli, kot mi v mislih umik pred dolinsko vročino. S Špilčem ml. sva najprej zavila v Steber Velike Raduhe, kjer sva zlezla Blagajniško. Tam sva srečala Še Niko in Jerico ter Fižolana in Vinkota. Po prigovarjanju d’ču za prevoz nazaj v dolino sva se odločila plezat 30 let. Naneslo je tako, da se s prvopristopnikom smeri nismo natančno razumeli in sva zlezla Bandidosa. Po končanem vzponu sem imel na GSMu kar nekaj neodgovorjenih klicev. Tanja me je pod steno Male Raduhe čakala že kako debelo uro, d’čve pa v Grohatu na Špilča ml. Čas naju je že malo priganjal zato sva se odločila za Varianto smeri ZZ in jo na hitro preletela ter se z mrakom vrnila na Kočo v Grohatu. Noč v Alpinistični sobi AK Ravne je bila prav zanimiva saj nas je prenočevala kar pisana druščina. Dva stara gamsa sta se modro odločila za spanje v drvarnici, kjer sta imela zjutraj manj drv kot mi v sobi :). Drug dan je bil prav spokojen in ponovno vroč, v steni pa polno plezalcev. S Tanjo sva se namenila v Palčka, ki ga po začetnem soliranju med izmikanjem kanonadi dveh plezalnih ‘ prijateljev’, nisva našla. Tako sva potegnila po Kaminski v Srednji Raduhi, na poti sva srečala štant v Palčku. Prepričana, da sva falila ‘prvi’ cug sva nadaljevala po Kaminski in se počasi vrnila v Grohat.

V stenah Rahuhe med drugimi plezali: Jerica, Nika, Tanja, Branč, Špilč st., Franc, Vinko, Fižola, Kosi, Vezi, Špilč ml., Cigi, Kos, Gašper ter jaz.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »