ŠPORTNO PLEZALNA SEKCIJA

Zdravo.

Oglašamo se v imenu športno plezalne sekcije AK Črna, ki bo uradno začela delovati s 1.1.2011.

Sekcija je neuradno začela delovati že z začetkom novembra. Namenjena je izključno šolo obveznim otokom oziroma mladini do dvajsetega leta. S treningi smo pričeli novembra na mali plezalni steni “bulder” enkrat na teden. Z začetkom decembra pa smo treninge povečali na 2x tedensko, 1x bulder, 1x telovadnica.  Dogovorili smo se že tudi s trenerjem, ki bo vodil treninge od 1.1.2011 dalje. Trener bo Erih Obriz iz Celja, ostali voditelji pa bodo Jaroš Zajec, Dušan Delašjava in Grega Golob. Pričeli smo ze tudi pridobivati sponzorje (TAB d.d., MPI d.o.o., Gradbeništvo Stane, GIIP d.o.o., Inter diskont, itd.).

Člani sekcije smo bili na pogovorih za denarna sredstva z županom Mežice in županjo Črne na Koroškem, saj ima sekcija člane iz obeh občin. Devet otrok je iz Mežice, enajst pa iz Črne.

Sekcija je pomagala pri izvedbi dveh športnih dnevov v OŠ Črna.

9.12.2010 športni dan za 7,8,9 razred v telovadnici OŠ Črna.

10.12.2010 športni dan za 2,3,4 razred na bulderju.

Predstavitev plezanja sta prevzela Dušan Delašjava in Jaroš Zajec.

ŠPS je imela tudi sestanek s starši otrok. Sklenjen je bil dogovor o plačevanju mesečne vadnine za plačilo glavnega trenerja Eriha, ostali vaditelji delajo brezplačno. Sklenili smo dogovor, da sekcija plača štartnine za vzhodno ligo in licence ter članarine za državno prvenstvo. Prevoze otrok na tekme vzhodne lige in državnega prvenstva so prevzeli starši zaradi prevelike odgovornosti prevoza otrok po Sloveniji. ŠPS bo priskrbela majice z logotipi sponzorjev, AK Črna in ŠPS-ja.

Kratek načrt dela:

1. Pridobitev trenerja športnega plezanja.

2. Udeležitev na tekmah vzhodne lige, državnega prvenstva in drugih tekem.

3. Izobraževanje športnih plezalcev (seminarji).

4. Izvedba tekme MASTN GRIF.

5. Izvedba prve klubske tekme na veliki plezalni steni .

6. Izvedba tabora za športne plezalce.

7. Popularizacija šprtnega plezanja v Črni in Mežici.

8. Obnova male plezalne stene pod hotelom Krnes.

9. Pridobitev sponzorja oziroma sponzorjev.

Od sedaj naprej se bo ŠPS javljala vsak konec meseca s poročilom aktivnosti sekcije za tekoči mesec.

Za vse, kar vas zanima, pa nam lahko pišete na sportn.plezanje@gmail.com

Slike so iz športnih dnevov 9. – 10.12.2010

Športni dan

Lep pozdrav,

ŠPS.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

 1. Lepo, lepo, kar tako naprej.

  Sem najprej mislil pustiti vse skupaj pri miru, pa mi tudi ponoči ni dalo miru. ŠPS smo na vaš predlog ustanovili ravno zato, ker prejšnja vaditelja nista bila zadovoljna in nista bila pripravljena več delati brez ustreznega plačila in povrnitve potnih stroškov. Nekaj smo jima sicer plačali, ampak s tem vsaj eden ni bil zadovoljen. Edini, ki je delal iz čistega veselja in nikoli ni pomislil na plačilo je bil Dušan, ob trdni opori njegove partnerke.

  Vsi veste, da sem bil takoj za ustanovitev sekcije, čeprav so kasneje, ko sem iskal soglasje upravnega odbora imeli nekateri pomisleke. Zelo prav je, da smo ustanovili sekcijo, saj ste program dobro zastavili, se zagnano lotili dela in mene praktično v celoti razbremenili obveznosti v zvezi s športnim plezanjem (tiste potrebne administrativne zadeve bom z veseljem opravljal tudi v bodoče). V današnjem času je tudi edino primerno in prav, da si v okviru možnosti, ki jih boste imeli, povrnete stroške za vožnjo in nekaj za vložen trud in čas, ki ga za to porabite. Ni pa prav, da napišete, da ostali vaditelji delajo brezplačno, ker to ne drži ! Ali pač ? In če, od kje ta nenadna sprememba ?
  Toliko zaradi resnice !!!

  Dogovor, ki ste ga dosegli s starši o prevozu otrok na tekme je dober za V ligo, ne pa tudi za tekme državnega prvenstva. Po sestanku s starši se Gal, Miha in Jure zaradi težav s prevozom niso udeležili sklepne tekme za DP v Tržiču. Ali ste Galovim staršem hoteli pokazati, da boste v izvajanju dogovora dosledni ? Ali ste morda mislili, da bo Juretova in Mihanova mama najela koga drugega, da jih bo peljal ? Že takrat sem napisal, da bi vas najraje malo našeškal in nisem imel kaj slabega v mislih, kot tudi nimam danes. Dejstvo je, da omenjene tri dečke, ki bodo prihodnje leto tekmovali v kategoriji kadetov, na tekme lahko vozita samo Galova starša. Juretova in Mihanova mama in dedek nimajo te možnosti. Dvomim da bosta Galova starša pripravljena opraviti vse prevoze. Se je že pokazalo da ne. Zato bomo – kadar bo potrebno – priskočili na pomoč tudi drugi. Samo povedati nam je treba. ŠPS mora, tako ali drugače omogočiti, da se tekem za DP udeležijo res perspektivni mladi plezalci, sicer je ves vaš trud v veliki meri zaman.

  Pa drugič se ne skrivajte za ŠPS. Starši so vam gotovo dali ime. Če bi jaz urejal našo stran, neavtoriziranih prispevkov ne bi objavljal, čeprav vsi vemo, kdo stoji za skrivnostno ŠPS.

  Tudi za to je spletna stran Dušan, da si izmenjamo mnenja in povemo to, kar mislimo. Tu imam v mislih najin prekinjen telefonski pogovor. Le tako moralno držo je treba imeti, da nisi do nikogar žaljiv, pa lahko poveš svoje mnenje tudi na tej strani. Tako je bilo tudi s svedrovci v Peci. Je sicer nekoga neprimerno zaneslo, ampak sta imela urednika jajca in sta to vseeno objavila.

  Pa dosti volje in uspešno naprej.

  Načelnik

 2. Serbus

  No, pa smo dočakali, da je nekdo napiso ka se dogaja v sekciji. Mn se zdi, da je prav, da se, tk ko si nekdo napiso, vsaj enkrat mesečno obvešča na šti strani, ka se dogaja v Športni sekciji, saj je sekcija sestavni del AK Črna in nas zanima! Ne vidmo se tk pogosto, da bi se vse zmenli u živo, zato je tta interentna stran dobra varjanta, da se obvešča ldi o tem in onem. Dons je to ž tk razširjena oblika komuniciranja, da to res nebi smevo bt problem. Komunikacija pa se mi zdi, da je tk potrebna, da se izognemo alpa zglihamo take in drugačne “pizdarije”. Doro vemo da je vlk ldi u ttmo športo tžkih karakterjev in da se je včas kej težko zmenit…sam zato pač mormo včas jt čez sbe in se zjasnt, rčt pa zmenit. Če ne, bi res lahk zmerm ko se nam zdi, da bi najrajš ruknali puško u kuruzo, to tud naredli…sam pol tud nebi bvo pol tega naretga, kar se naredvo, kar se je začrtavo in kar se še bo. Tk mamo što naštimano, pa tk mormo se pol to jt..včas zagusti, včas gre gladko. Mavo sm zabluzo, sam js mislim, da se marsikej da zmenit, sam probat je trba. Zato pa bi js tud povabo tzga sekcijaša, ko je što napiso v imeno sekcije, da drugič napiše svojo ime (ne boli!). 🙂
  Tud js mislim, da je tsta varjanta z prevozom na DP mavo za razdevat in premislt, kk bo špilava. Ker so vrj obiski tekem DP cilj treningov, kar bi bvo pol špasno, če bi se treniravo in pol ne švo na tekme, zarad prevozov.
  Drgač pa dobro zastavljen načrt sekcije, pohvale za štart in tk naprej! Js bom držo psti, da bo švo uredo, pa kda tud kej pomago, če bom mogo. lp

  1. Čana, kakih vejkih pizdarij še ni bvo, pa jh tud nav. Z Duškoto se redno pravhama in sprot rešujema “vlke pi…”. Nismo pa ldi težki sam v šti naši- jes bom reku dejavnosti, s športnimi pridihi (klasiki vežda), ampak so (smo) drgač tud zmerm bolj prkelani. V štem našem konkretnem primeru mamo pač porodne krče na obeh koncah. Ti pa nekam vmes padeš. Sam zdaj ko s si kupu Quarke, si že bolj naš … Mav bomo pa na one grifovce tk vsi pošpegali.
   Smo se zmenli tud, da navjo tk butasto “uradno” mesečno poročali, pač pa sprot, kdr bo kaj aktuališ.

   Se boma še kaj spravhava, ko bo voda spet v trdem agregatu in boš piknu vano.

   Drž se, ŠPS bo laufava, to sm pa zihr. Pa Tavbi je bojda že tud prletu čez vlko lužo.

   Čav

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »