Srednja in Mala Raduha

Včeraj sem končno po štirjih tednih dopusta spet občutil občutke v skali. Popovdan sma se s kolegom Anžetom iz GRS Radlje ob Dravi (zelo dobrim alpinistom in pravtako zelo dobrim človekom) odpravla proti Raduhi. Med potjo sma gruntala kaj bi šla plezat. Nekot se nisma mogla odločit, ker sma mela samo eno kladivo in nisma vedla točno kere smeri so dobro navrtane.

Malo pred Bukovniko je padla odločitev da boma zlezla Stanetovo zajedo (moja prva smer ki sem jo zlezo kot pripravnik) in če bo čas še Kamin pri Ducah. Med pristop sma hotela pogledat točen vstop v zajedo in ugotovila da sma pustila vodniček v avtu. Da je bla pa še pika na i, sem pa sam pri sebi ugotovil da me je ta dopust zdelal in da je kondicija močno padla (al pa je Anže tk dobro pipravljen 🙂 )

Stanetova zajeda

Zajeda nam ni delala nekih problemov, bla je dosti navrtana tako da nisma rabla nič zabijat in puščat klinov v smeri. Po slabi urici sma bla iz smeri in se hitro odpravla proti Kaminu. Pri vstopu sma pustila nahrbtnike in takoj začela v smeri. V začetku drugega cuga sam se mogla kr fejst pomatrat da sma prišla skoz (sploh Anže  ko je lezo prvi). Ob 20.15h sma bla na vrhu Kamina in že sma šibala proti nahrbtnikom, si razdelila robo in gas proti Grohatu na zasluženo pivo 🙂

V  Vuzenico sma prispela v poznih urah, sam se nato sploh nisma uzirala ker sma preživela popovdan v čudoviti plezariji in enkratnem vremenu!

Lp P

Anže v zajediAnže BohPriprava

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Tut jes sem včeraj ugotovil, da mi je turistični teden v Črni pobral še tisto malo kondicije, ki sem jo prej imel. Zato jutri in v nedeljo spet šibam v hribe, da me v četrtek Jurij ne bo preveč čakal v Steni.

    Kladivo pa lahko vedno dobiš pri meni doma, tudi če mene slučajno ne bi bilo. Saj veš, da imam dva. Ko se pelješ skozi Črno te tisti ovinek do mene stane kake 3-4 minutke. Zaradi kar hude okvare sluha telefona ne slišim vedno, še posebej takrat ne, ko je v okolici še kak drug vir takih ali drugačnih zvokov.

    Fajn bodi in tk naprej.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »