Tabor vseživljenjskega učenja v Topli

Učenci posebnega programa vzgoje in izobraževanja Tretje osnovne šole Slovenj Gradec so v dolini Tople  v okviru tabora vseživljenjskega učenja oktobra preživeli štiri čudovite dni – tako pravijo sami. Tabor je vodila Katarina Radovič, udeležilo pa se ga je 22 učencev ter 6 učiteljev.

Letos smo se vabilu k sodelovanju odzvali tudi alpinisti. Prvi večer sem učencem ob diapozitivih in prikazu opreme predstavil alpinizem. Naslednji dan pa so plezali v plezališču Burjakova peč pod skrbnim, a sproščenim vodenjem Grege Goloba – Tavbija, Iztokov Ježa in  Miheva ter Ajde Hrastnik.

Učenci so si ogledali še gorsko kmetijo Končnik, se družili s svetovnim prvakom v natančnem pristajanju z jadralnimi padali Matjažem Feraričem, poslušali imenitno igranje Končnikove Ane na kromatični harmoniki, se družili z glasbenikom Damirjem Juvanom in njegovimi prijatelji iz CUDV Črna in občudovali ognjeno predstavo Polone Moličnik. Seveda so počeli še marsikaj drugega in verjamemo, da so se imeli res lepo.

V filmu si lahko ogledate plezanje v plezališču, ki je bil po oceni učencev naj dogodek ter zaključek tabora pred počitniškim domom Centra za usposabljanje, delo in varstvo v Topli, v katerem so udeleženci tabora bivali.

Tudi na naši strani se zahvaljujejo prav vsem, ki so jim omogočili izvedbo  zanimivega in razgibanega tabora.

Pa srečno, Kata & Cigi

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0xiaIFtXD64

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »