Tabor vseživljenjskega učenja v Topli

Učenci posebnega programa vzgoje in izobraževanja Tretje osnovne šole Slovenj Gradec so v dolini Tople  v okviru tabora vseživljenjskega učenja oktobra preživeli štiri čudovite dni – tako pravijo sami. Tabor je vodila Katarina Radovič, udeležilo pa se ga je 22 učencev ter 6 učiteljev.

Letos smo se vabilu k sodelovanju odzvali tudi alpinisti. Prvi večer sem učencem ob diapozitivih in prikazu opreme predstavil alpinizem. Naslednji dan pa so plezali v plezališču Burjakova peč pod skrbnim, a sproščenim vodenjem Grege Goloba – Tavbija, Iztokov Ježa in  Miheva ter Ajde Hrastnik.

Učenci so si ogledali še gorsko kmetijo Končnik, se družili s svetovnim prvakom v natančnem pristajanju z jadralnimi padali Matjažem Feraričem, poslušali imenitno igranje Končnikove Ane na kromatični harmoniki, se družili z glasbenikom Damirjem Juvanom in njegovimi prijatelji iz CUDV Črna in občudovali ognjeno predstavo Polone Moličnik. Seveda so počeli še marsikaj drugega in verjamemo, da so se imeli res lepo.

V filmu si lahko ogledate plezanje v plezališču, ki je bil po oceni učencev naj dogodek ter zaključek tabora pred počitniškim domom Centra za usposabljanje, delo in varstvo v Topli, v katerem so udeleženci tabora bivali.

Tudi na naši strani se zahvaljujejo prav vsem, ki so jim omogočili izvedbo  zanimivega in razgibanega tabora.

Pa srečno, Kata & Cigi

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0xiaIFtXD64

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »