Teranova in Sinji slap

V nedeljo sma z Gašperjem Z., kljub pričakovani obleganosti, cilj našla nad Jezerskim v Dolgem hrbtu. Z avtom se brez problema pripelješ do parkirišča za Ancljovo kmetijo in od tam nadaljuješ peš do tovorne žičnice in nato dalje proti Ledinam pod steno, do vstopa Teranovo smer (III/3, M, 350m). Ze na dostopu prehitima dve navezi in tudi v sami smeri, ker so bile razmere res dobre in sma vrvi pustila v nahrbtniku, prehitima še dve drugi navezi. Mislim, da so po današnjem dnevu v sami smeri nastale konkretne stopnice, ker nas je bilo na terenu veliko.

Tudi izstopna prečnica je bila dokaj nezahtevna, saj je bila od navez pred nama narejena ze prava polička, po kateri si stopal in le zatikal cepine v steno nad sabo.

Ostalo nama je še dovolj časa, da se odločima za prečenje do Sinjega slapa (II/3, 150m). Slap se lahko brez večjih tezav prepleza, je pa res, da imam v spominu mnogo bolj bogatega, kar se ledu tiče. Sestopila sma s pomočjo spusta po vrvi in nato po grapi navzdol in po cesti nazaj do avtomobila.

 

Gašper Zapečnik in Aleš Paradiž

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »