Todo hielo

Al pa po naše, je bvo vse ledeno!

Sicer sma sumila, da bojo stene prekrite s snegom in ledom, po 21 dnevnem sneženju in deževju. Ker upanje umre zadnje, sma vseeno v deževnem vremenu čez ledenik dostopila do pod stene, da izkoristima naslednji dan, ki je bil edini lep v celem mesecu.

 Ob 3 zjutraj sma zapustila bivak Niponino na ledeniku Torre in po dveh urah in pol sva bila pod steno najinega cilja – Severni steber Bifide. V steni je ni bvo poke, ko nebi bva zafilana s snegom in ledom. Brez da bi kaj posebej razglabljala sma vedva, da ni šans da se sprajima čez 800 m zid v takih razmerah in v enem dnevu, ki ga mama na razpolago.

Plezanju v patagonskem granitu pa se tud nisma hotva čist odpovedat, zato sma se zapodila v vzhodno steno Pachamame.

Za 350 m dolgo smer sva porabila cel dan, ker tud tu ni manjkalo leda in snega za čistit. Ko sma preplezala do grebena, sma smer priključla na obstoječo in se zaradi že orkanskega vetra in mraza – vreme se je že predčasno skvarilo, odabzajlala nazaj po smeri. Sma prepričana, da sma splezala najkrajšo prvenstveno smer v Patagoniji, zato sma jo poimenovala Cortisima 🙂   (corto = kratko)

 

Hasta la vista Patagonia!

Grega

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »