Al pa po naše, je bvo vse ledeno!

Sicer sma sumila, da bojo stene prekrite s snegom in ledom, po 21 dnevnem sneženju in deževju. Ker upanje umre zadnje, sma vseeno v deževnem vremenu čez ledenik dostopila do pod stene, da izkoristima naslednji dan, ki je bil edini lep v celem mesecu.

 Ob 3 zjutraj sma zapustila bivak Niponino na ledeniku Torre in po dveh urah in pol sva bila pod steno najinega cilja – Severni steber Bifide. V steni je ni bvo poke, ko nebi bva zafilana s snegom in ledom. Brez da bi kaj posebej razglabljala sma vedva, da ni šans da se sprajima čez 800 m zid v takih razmerah in v enem dnevu, ki ga mama na razpolago.

Plezanju v patagonskem granitu pa se tud nisma hotva čist odpovedat, zato sma se zapodila v vzhodno steno Pachamame.

Za 350 m dolgo smer sva porabila cel dan, ker tud tu ni manjkalo leda in snega za čistit. Ko sma preplezala do grebena, sma smer priključla na obstoječo in se zaradi že orkanskega vetra in mraza – vreme se je že predčasno skvarilo, odabzajlala nazaj po smeri. Sma prepričana, da sma splezala najkrajšo prvenstveno smer v Patagoniji, zato sma jo poimenovala Cortisima 🙂   (corto = kratko)

 

Hasta la vista Patagonia!

Grega

Priporočene objave

5.431 Comments

 1. Kljub temu, da nista uresničila “ta šorf” cilja čestitke za novo smer v nepredvidljvi Patagoniji. Ker ne vem, kje se trenutno nahajata – srečno pot domov ali pa – dobrodošla doma.

    • Pa tk dramatizirat tud ni treba. Morda se boš pa še ti tut spraju kam in se v enem kosu prpelu domo. Sam jt je treba … pa ugotovt, al ti to paše al ne, a si za ta to al ne, …

     Fajn bodi pa lepo z Gašperjem zlezta Teranovo.

     cigi


Objavi komentar