Tofana di Rozes in Tre Cime

 

Za nami je lep jesenski viken v Dolomitih. Kljub ledišču tekom noči je bilo plezanje v južnih stenah več kot prijetno. V soboto so se soncu v Tofane di Rozes nastavljali Blaž Penec in Boštjan Jurič, preplezala sta Spigolo Costantini – Ghedina (VI-, 500m),  dva raztežaja v desno pa sta v Prvem stebru (V+, 450m) plezala Igor Radovič in Rok Barbič.

Med tem, ko so fantje plezali v Tofani sva se z Evo pretegovala v hladnem plezališču pod Passu Giau

V soboto zvečer smo se dobili na zadnjem parkirišču, pod vznožjem Treh Cin.

Kljub temu, da smo mislili, da smo se ognili nesramno dragemu parkirišču, saj ga ob našem prihodu niso več zaračunavali, nas je vestni inkasant še pred zajtrkom veselo pokasiral. Prejšnji večer se nam je pridružila še Tina Di Batista, s katero sva v nedeljo splezala Mauro Gialo (VIII+, AO, 300m).

Le nekaj metrov stran od naju  sta v Rumenem Razu (VI+,350m) plezala Blaž in Boštjan, prav tako v Mali Cini.

 

Med tem, ko je Eva opravila izvidniški sprehod pod severno ostenje Cin in po drugi strani nazaj do avtomobila, pa sta Igor in Rok pristopila na vrh Zahodne Cine (III+, 400m).

Grega Lačen, vodja tabora

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »