Tour de Lanež ali Trba je bvo sprobat nove šuhe

Zutra ob 6.15. ko mi je budilka zvoniva mi najprej ni bvo jasno zaka mi sploh zvoni. Zato sm jo ugasno pa spav naprej, no čez slabe 10 minut sm se pa spomno da sma s strico Blažo zmejena, da grema v Lanež. Sm dobo nove šuhe pa jih je bvo trba sprobat. Sm hitr spakiro kar včera zvečer nism utegno pa sma bva ž na poti proti Bukovniko. Se js obujem v tanove Spanitike pa grema proti grohato. tam pustima moj rukzok pol pa Tour de Lanež. Grema po enmo grabno grta pod steno. Sm se kr fajn ogrev. Sma se odločva da grema najprej po Pavlija pasterki grta. Razmere so ble odlične, cepini so grabli u nulo.  Ko mi kamini, kejkr sm jih lezo, nekot ne dišijo, sam tole je bvo pa fajn. mavo po snego mavo po skali pa travi. Uživansko, lpo lagano. Sestopva sma po Mišini grapi. Lagodno si mavo spočiješ. No pol sm šov js po rukzok ko sma ga postva mavo nižje, po čaj, pol pa še enkrat grta v steno. Po Večerni smeri. Tole je ratavo pa mavo bol zanimivo. Snega je bvo bol ko ne sam za vzorec tk da sm s cepinam pa derezam večinoma krempo sam po skali.

Mi je ratavo kr mavo toplo v noge pa v roke. Ko sma izstopva iz Večernega dry toolinga sma se pa spostva dov po Butalski. Fajn zalita, brez skokov, ko bi šov v trgovino.  Ker Lovska ni bva fajn nareta sma se odločva da grema nazej v dolino pa grema drugič še po Pojoči travici gr pa po lovski dov (v plano je bvo to dons). Novi šuhi so se izkazali, bo treba še mavo bol tanke štumfe nabavit kr mi je bvo pol proti konco ž presneto vroče v noge. Razmere v Lanežo so odlične, tk da kr pogumno v grape, mdva s strico, ki po novem letu ni več tk len, grema pa v sredo v Teranovo kr mi jo je načelnik tk lpo opiso pa prehvalo da jo mrma jt zlest. Itak pa povsod piše da je zimska klasika.

Lpo se mejte

Gašper in Blaž

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

    1. pa tk nism mev vovnenih. mev sm one pohodne sam mi je bvo še vseeno vrečo. si bom poletne pohodne nabavo pa bo glihprav. Ne govori da si za v penzijo, ko vlko bol lezeš ko pa keri drug član AK Črna. Tst ko nejbol leze mre bt gazda, to si pa tk al tk ti. Penzija bo pa ž počakava. zdej ko so tte reforme nikol ne veš kk bo.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »