Tradicionalni spust izpod Raduhe

spustIzpodRaduheFotoPolonaMolicnik_2010
Gorska reševalna služba Koroške in Alpinistični klub Črna Koroškem prirejata
Tradicionalni spust izpod Raduhe
ZA GORSKE REŠEVALCE, ALPINISTE IN TURNE SMUČARJE
ki bo v soboto, 29. marca 2014 ob 14 uri v Grohotu pod Raduho.
POTEK TEKMOVANJA:
PROGA 1 »srednji čas«: Dvojica starta s smučmi pri planinski koči na Grohotu in opravi spust in vzpon po označeni poti do mesta za spust po vrvi. Nato se spustita po vrvi čez skalni skok, si ponovno pritrdita smuči in se nenavezana smučata navzdol po označeni progi do cilja pri planinski koči na Grohotu. Tekmovalca morata v cilj prismučati skupaj. Limit proge bo določen pred startom.
PROGA 2 tradicionalni spust »najhitrejši čas«: Tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi smučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza.
Obvezna oprema: Vsak tekmovalec mora imeti turno-smučarsko opremo, pse, čelado, plezalni pas, pripomoček za spust po vrvi, nahrbtnik, osebno prvo pomoč, pomožno vrvico in dve vponki. Za vsak manjkajoči del opreme se ekipi prišteje 1 minuta.
Razglasitev rezultatov: uro po koncu tekmovanja.
Prijave do petka, 28. marca, na mailu mirankaker@gmail.com ali 031 294 171 – Kaker Miran – Keks, oz. na dan tekmovanja med 12.30 in 13.30 v Grohotu.
Štartnina: 25 EUR na ekipo (plačljiva v gotovini ob dvigu številk); v primeru prijave na dan tekmovanja je štartnina 30 EUR. Z eno štartnino je mogoče tekmovati na obeh progah.
Vsi udeleženci spusta prejmejo majice, topel obrok, pijačo in skromna praktična darila.
Po tekmovanju ste vsi vabljeni na prijetno druženje in alpinistično gavdo, kjer nas bosta z dobro glasbo razvajala LUKA&TOMAŽ iz Mežice.
Vodstvo tekmovanja si pridružuje pravico do spremembe pravil, če je to potrebno, da se omogoči večja varnost tekmovalcev.
Ko se tekmovalec prijavi, prevzame za sebe vso odgovornost za morebitne nezgode, do katerih lahko pride pred, med in po tekmovanju. Organizator za to ne odgovarja!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »