TRADICIONALNI SPUST IZPOD RADUHE

SPUST IZPOD RADUHE

 

 

 

 Alpinistični klub Črna Koroškem in Gorska reševalna služba Koroške prirejata
 Tradicionalni spust izpod Raduhe

ZA ALPINISTE IN GORSKE REŠEVALCE, IN TURNE SMUČARJE

ki bo v nedeljo, 29. marca 2015 ob 10 uri v Grohatu pod Raduho.

POTEK TEKMOVANJA:

PROGA 1 »srednji čas«: Dvojica starta s smučmi pri planinski koči na Grohatu in opravi spust in vzpon po označeni poti do mesta, kjer je bil zaključek spusta po vrvi. Na tem mestu si snameta kože in se spustita po označeni progi do koče na Grohatu. Tekmovalca morata v cilj presmučati skupaj. Limit proge bo določen pred startom.

PROGA 2 tradicionalni spust »najhitrejši čas«: Tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi smučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza.
Obvezna oprema: Vsak tekmovalec mora imeti turno-smučarsko opremo, pse, čelado, plezalni pas, pripomoček za spust po vrvi, nahrbtnik, osebno prvo pomoč, pomožno vrvico in dve vponki. Za vsak manjkajoči del opreme se ekipi prišteje 1 minuta.

Razglasitev rezultatov: uro po koncu tekmovanja.

Prijave do sobote, 28. marca, na mirankaker@gmail.com ali 031 294 171 – Kaker Miran – Keks, oz. na dan tekmovanja med 09.00 in 10.00 v Grohatu. Startnina: 25 EUR na ekipo (plačljiva v gotovini ob dvigu številk); v primeru prijave na dan tekmovanja je startnina 30 EUR. Z eno startnino je mogoče tekmovati na obeh progah.
Vsi udeleženci spusta prejmejo majice, topel obrok, pijačo in skromna praktična darila.

V soboto dne 28.3.2015 s pričetkom ob 20.00 uri se prične družabni večer ob živi glasi z »Johnny and Tex band« v koči na Grohatu. Ob 22.00 ure bo uradno žrebanje štartnih številk. Za vse udeležence družabnega večera je organizator brezplačno priskrbel prenočišča v koči na Grohatu.

Vodstvo tekmovanja si pridružuje pravico do sprememb pravil, če je to potrebno, da se omogoči večja varnost tekmovalcev.

Ko se tekmovalec prijavi, prevzame za sebe vso odgovornost za morebitne nezgode, do katerih lahko pride pred, med in po tekmovanju. Organizator za to ne odgovarja!

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »