Ustanovitev SŠP

Ob relativno dobrih pogojih za razvoj bolderiranja in športnega plezanja v Črni (bolder v hotelu Klub Krnes, umetna stena v občinski telovadnici, plezališče Matvoz in Burjakova peč, balvani v Topli) je letošnjo jesen močno zaškripalo pri organizaciji treningov športnih plezalcev.

Med mladimi je zanimanje za športno plezanje veliko, saj smo po številu vadečih v samem vrhu športnih klubov v občini, po številu aktivnih članov kluba pa smo verjetno vodilni klub v občini. V vseh kategorijah nas je preko 60, kar je za kraj velikosti Črne res veliko. Računamo, da nas bo z boljšo organizacijo še več.

Poleg tekmovanj v Vzhodni ligi se v kategoriji starejših dečkov letos udeležujejo tekem za državno prvenstvo v težavnostnem in balvanskem plezanju Gal Ribič ter brata Jure in Miha Ozimic.

Interesni skupini mladih, ki se je že dosedaj ukvarjala pretežno s športnim plezanjem smo prepustili poiskati rešitev nastale zagate. Predlagali so ustanovitev Sekcije za športno plezanje, kar smo v upravnem odboru kluba podprli in sekcijo tudi formalno ustanovili. Vodi jo Grega Golob – Tavbi. Njegova desna roka bo kot doslej Jaroš Zajec. Pomagali bodo še Dušan Delašjava, Peter Modrej, Jani Hercog in drugi. Tudi pravoverni alpinisti bomo priskočili na pomoč, kadar jo bodo potrebovali.

Poleg treningov športnega plezanja na domačih objektih načrtujejo tudi plezanje na drugih lokacijah ter v tujini. Prav tako bodo organizirali treninge v fitnesu in iz gimnastike. Poleg sredstev, ki jih za športno plezanje dobimo od občine in zberemo z vadnino, bodo samostojno iskali dodatne vire sofinanciranja njihove dejavnosti.

Sekcija seveda ni samostojna pravna oseba in mora delovati v skladu s pravili kluba. Za svoje delo je odgovorna upravnemu odboru alpinističnega kluba, t.j. ustanovitelju, ki ima v pravilih kluba zapisane tudi svoje kompetence.

Dragi mladi športni plezalci. Želim vam dosti užitkov med plezanjem in še več športnih uspehov na tekmovanjih, vodstvu sekcije pa kličem:

HIC RHODUS, HIC SALTA !!!
Igor

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »