V Srednji Raduhi

Danes sem uresničil nedeljsko željo in se odpravil v Srednjo Raduho, kjer sem ponovil Stanetovo zajedo (nekaj mest M4, večinoma M, 165 m). Plezal sem po dnu zajede na stiku ploskev. Po desni strani bi bilo verjetno lažje, a tako mi je bilo v večje veselje.

Dostop in sestop brez gaženja, skoraj idealna. Razmere za plezanje – takih ne srečaš prav pogosto, zato zanimive. Malo snega, dosti žleda, oprimki spolzki, zato lahko napreduješ skoraj izključno z uporabo lednega orodja. Vreme – rahlo rosenje, krajši naliv sodre, pa rahlo sneženje in zopet rosenje. Ko sem pomolil glavo čez rob stene pa kar močan JZ veter. Večkrat sem že napisal, da sem v takih razmerah zelo rad sam v hribih. In tako je bilo tudi danes, zanimivo, prijazno in lepo.

Po predčasni vrnitvi z odprave sem ves ostanek dopusta pustil prvotnemu namenu – hribom. Obiskal sem že vse stene nad Grohotom razen Velike Raduhe. Glede na dobre pogoje za dostop pa tudi ta verjetno ne bo več dolgo le na seznamu želja.

Igor

001 003 009 011 015 016 018 019 020 023 024

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »