V Velikem vrhu nad Jezerskim

Včeraj smo v Velikem vrhu v prekrasnem vremenu uživali Gašper, Boštjan N., Jurij in jaz. Ker smo se prvič odpravili  v to stenco smo na prvem razcepu gozdne ceste zavili levo navzgor, kot usmerja opis. Bili smo za kak kilometer prehitri in se po zelo slabi cesti pripeljali do Ovčje bajte. Ker smo vedeli, da smo zgrešili pravo parkirišče, je Jurij poklical Janka Rebolja, ki nas je usmeril proti dostopu.

Vsi štirje smo v kratki 100 m stenci (pri opisih so navedene dolžine smeri) najprej preplezali Sanje neke gospodinje (VI- ali IV,AO). Gašper je smer zmogel prosto, Jurij si je enkrat pomagal s klinom, z Boštjanom pa sva jih bolj pridno uporabljala. Gašperju se je mudilo domov, z Jurijem pa sva si za drugi vzpon izbrala Valčka (VI- ali V,AO). Vstopila sva malo preveč desno in prvi raztežaj plezala po Pomolu (VI,AO), nato pa nadaljevala po izbrani smeri.

Po sestopu sva se zapeljala še do pravega parkirišča in razjasnila dostopni zaplet za morebitni prihodnji obisk te stene. Nato sva obiskala še  Gorniški center Dava Karničarja, kjer so člani odprave Koroška 8000 – Broad Peak, katere član je bil tudi Jurij, predstavili svoj veliki uspeh.

Črnjanska smer Pred ogledom filma sva z Davom pregledala vris in skico nove smeri v Veliki babi in Davo mi je potrdil, da je to prvenstvena smer. Bil sem zadovoljen, saj sem zgornjh 300 m smeri preplezal v solistični vlogi po mestoma kar izpostavljeni steni, spodnji del pa sva teden dni kasneje dodala z Zdravčem. Srečo !Cigi

 

Priprave pred plezanjem

 

 

Jurij v "gospodinjskih sanjah"
Gašper in jaz na štantu
Boštjan v lepih plateh, ki jih je dosanjala neka gospodinja
Pa še enkrat navdušeni Boštjan med abzajlom
Jurij v prvem raztežaju Pomola
v izstopni zajedi Valčka
in med spustom po vrvi
Pa še stenca. Varno in kar lepo plezanje za prehodne čase in trening

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Zares odlično vežbališče – po moje celo za še bolj pozno jesen in zelo zgodnjo pomlad. Hvala Gregi Lačnu, ki je na steno spomnil in poslal linke. Pričakujem, da danes, ko tam plezata z Andrejem Gradišnikom, zvečer zvemo za kak odličen vzpon.
    Igor Tebi pa spet priznanje za jedrnat in predvsem ažuren zapis. Fajn je prebrat novice takrat, ko še malo skelijo prsti od taiste plezarije. Si pa želim še kdaj tudi v Tvojo prvenstveno (sedaj potrjeno) Črnjansko.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »