Veterne police

Sm dons zutra, sicer bol pozno, ampak še glih prav cajt mojo betico pomolu skozi duri najvišjega pavra pr nam. Gospodar Vilko je spravlu pralni stroj von. Oba skop sma ga hitro postajva v negov avto.

Pol se je pa Vilko spostu proti servisu, jes sm se pa dvignu v Grohot. Pr GRS bajti je padva odločitu. Grem v Veterne. In pol je stkevo tk ko po putru. Pr vstpo dereze gr, pa cepine v tace, pa ajd grta po smerci. Da b bvo kda štejk leda v Veternah, se ne spomnm. Je bvo pa zaki za lest. Sam gr pod izstpo sm se na tstem napihanem snegu držu bol levga grebena in snežne razi, da me neb tst hinavski sneg prehitro postaju pod vstop al pa še bol dovta.

Ko sm s na robu stene dereze dov jemu, je pa v solčavski fari župnik na zvone stopu. Vešda, je bvo genav 12. Pol sm kr hitro dosegu gaz, ki jo je včera zvečr naredu Roko iz našega malega mista s sotrpinom. Sam sta pol ene take čudne kvake devava nazaj grta proti robu stene, da sm jo kr po svoje mahnu na Durce.

Pol pa naravnost čez kložaste Durce, pa pod Macesnuc. Tam je en dolg, sam mihn pvaz spucu vse do trdega, jes pa hajdi po šuhah in riti do Grohota. Sm biv tam, ko bi mignu.

Pr Petrovi bajti spet čik pavza, pa cote dov. Sm se bav, da bi me vročinski šok, tk da sm do Bukovca pršu bolj v stilu nudista, kot pa zimskega alpinista. Sm pa prej, da sm stopu v bajto spet cote gr navleku, da ne b pr Jelki kakih grešnih misli spodbudu, sploh ko je bil Vilko s pralno mašino še kr na servisu. Pa je bva v kuhini tud naša Rozinka, s kero sva se letos prvič vidva.

Tk prbližno je minu moj drugi dan dopusta letos.

Mrm rčt, da ni švo sam za šport. V moji buči sm na pravo mesto (vsaj po moje) postaju tud neki alpinističnih žulu glede našga ferajna. Mev sm se fajn, bvo je zaki in koristno.

Cigi

Stene, ki so me vedno privlačile
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

 1. Sn tk vedu, da boš, kejkr si caglu, vleko svojo špuro. Zaka bi sšv na lahko če vohk trpiš:) En moj stari moto: Kar te ne ubije te utrdi, če te pa ubije si pa trt.

  A je omenjena vlka količina leda v vetrnah bva vredo kljub vročini? Bo zdržava do vikenda?

  1. Leda je čez tri skoke res dojst, če primerjam s prejšnam letam, ko ga sploh ni bvo. Je bil fajn, glih prav trd – al pa mehek, kkr hoč. Do keda bo pa zdržu, ti pa ob štah afriškah temperaturah res ne morm rčt.

   Jes upam, da ga bo vsaj ponoč še mav stisnvo, pa da bo. Tud zato, ker bi rad konc kedna v Vejki Radhi eno mav bol za res zlezu in bi pasavo mav požleda, še bolj pa leda – je voh tud čist tinek. Kejk stopinj nad nulo nam obečejo za vikend, pa tk sam veš.

   S pa nism kupu še lupe, da b kajga orng soplezavca najdu. Bom prvič ko grem v Lublano in BTC kupu kar kukerle na nogah. Skoz nga bom pa ja menda vidu, komu se v ferajnu še kaj da!

  1. Gašper pa prevaljski, ni problem, leto je še dolgo, moji cilji pa tud. Saj sm tk navajen sam kam butnt, pa tud rad sam grem. Se pač kaj bolj orng ne morm lotit. Temperature včera so ble pa tud take, da sm študiru, a je sploh za jt v Vejko Radhko, da ne’b neplansko trt gratu, kot je napisu Roko. Neki bom že zmrdu.

   Čav

 2. ja v bistvu sm biv skos v čilenski patagoniji, bol malo lezu. Vsega skop mi je ratavo jt na en vulkan (villarrica), načrte za druga dva mi je prekrižalo vreme. Sm pa pol okovo torresu treku 10 dni. Bvo fajn. Me je že načelnik okaru, da nism nč napisu. Naslednič bom zihr sproti, bom dav pa v naslednih dneh kako fotko pa kak komentar gr.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »