Vigredna v Kordeževi rami

Z Zdravčem sva v četrtek nameravala v Dolomite, a nama jih je odplaknilo vreme. Danes zjutraj sva se zato namenila v ostenje Pece. Izbrala sva si Vigredno (V/III-IV, 150 m), ki je še nisva plezala. Pa to tudi ni čudno, saj sem v Kordeževi rami nazadnje plezal leto po nastanku omenjene smeri, torej 1979.

Luškana plezarija v topli in s soncem obsijani steni. Zato se nisva prav nič čudila, ko so iz južne stene skoraj istočasno z nama izstopili tudi Grega, Keks, Franc in Ščuka. Franc (Tertinek seveda, AK Ravne) in Ščuka (AO Kozjak) sta plezala Veterni raz (VI/V,III, 155 m). Kaj sta plezala Grega in Keks pa bosta povedala sama, saj je Grega dolžan še nekaj drugih plezalnih informacij.

Na vprašanje, kdaj sem nazadnje plezal v tej steni, pri koči nisem vedel odgovora. Vedel sem, da je od takrat že zelo dolgo, da pa je minilo že celih 34 let, si pa tudi jaz nisem mislil. Joj, kako gredo leta. Tega pač ne morem ustaviti.  Ampak dokler bo počutje vsaj podobno sedanjemu, se bom namalal še v številnih stenah in nepreplezanih smereh. Ciljev tako nikoli ne more zmanjkati.

Naj tudi vas poganja hrepenenje po plezanju in hribovski svobodi !

Igor

S prvo petico se srečaš v zajedi v tretjem cugu
S prvo petico se srečaš v zajedi v tretjem cugu

APC Scan - 2013.09.14 16.47 - 002

V predzadnjem cugu pred drugo petico
V predzadnjem cugu
Zadnji cug
Zadnji cug
Tik pod robom stene
Tik pod robom stene

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »