Vikend na Raduhi

 

Pa je bilo treba spet zgodaj vstat, še posebej po mojem tri tedenskem  dopustu ,je bilo kr težko se iz  postle zbasat.Na Javorniku poberem Tavbija , v Črni Kosa in že smo pri Bukovniku.

Pri Grs bajti smo reševalci in pripravniki  imeli vaje iz zimske tehnike reševanja.Sestavljanje in vezanje akija, nosil UT ,prerez snežne odeje,izdelava sidrišč v snegu ,sondiranje ,iskanje zasutega s pomočjo lavinske žolne,pač vse zimske radosti ki jih kot reševalec moraš poznati,čeprav smo pripravniki bolj opazovali izkušene mojstre, smo se veliko naučili.

.  

Po vaji nas je Zdenč razveseli z zelo dobrim pasuljem ,ki ga je naredila “moja Cveta” bi reko Zdenč.Pasulj je bil tako dober ,da je pasavo mavo počitka v Dodijevi bajti.

  Po kosilu smo se zatekli v Dodijevo bajto in delali plane za naslednji dan.Plani so bili tako močni ,da so se zavlekli še dolgo v noč.Pri planiranju nam je pomagal še Karli s koristnimi nasveti in  zgodbami ,žal Zdenč ni mogel sodelovat ,ker je pojedel preveč pasulja,zato se je umaknil na varno zavetišče

                                                                                                                No in ko smo končali z načrtovanjem nedeljske ture ,se mi zdi da nobeden ni več vedo kam gremo jutr.Ampak plan je bil sprejet soglasno .Zgodaj zjutraj vstanemo in gremo proti Raduhi.

In skor tako je tudi bilo, vstali smo dovolj zgodaj in se z težkimi glavami spravili na pot proti steni.   Zavili smo v Stanetovo zajedo  ,poleti IV-/II-III.   Smer je bila kr fajn zalita s snegom s par skoki ki jih bilo treba malo potulat.Res fajn pogoji v toplem vremenu Barbičevi novi Qvarki tud fajn primejo,samo Kos ma še bolj stare ,zato se je mavo bol matro.Saj bo Kos, saj bo.Ko pa bojo novi,pol bo šele švo.

                                                                                                                                                              

              To je bil naš tradicionalni že drugi vikend na Raduhi .Tretji bo kejk se meni zdi prav kmalu.Lep pozdrav vsem ekipa Štirje letni časi Barbič ,Kos in Penec

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

    1. Zgleda, je bva res mgva v bajti. Sm se ž bav, da je ž z mni bvo neki narobe 🙂 Ble različne demonstracije, od azimutov, vrvne ograje, ugotavljanje razlike med starimi in novimi qvarki, seveda pa so bile najpomembnejše prigode iz davnih dni.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »