Vive le Fontainebleau

Letošnje leto mineva s svetlobno hitrostjo in z enako hitrostjo se približuje tudi poletje, s poletjem pa temperature v katerih lahko v plezanju zares uživaš le v kakšni visoki steni obrnjeni stran od sonca. In ker trenutno v življenju v plezanju nekako ne uživam v visokih temperaturah, za visoke stene pa budilka vedno prehitro zvoni da bi jo slišal, je bilo potrebno izkoristiti obdobje zmernih temperatur in skale visoke manj kot prvo nadstropje.

Fontainebleau, zeleno območje blizu Pariza, območje oddaljeno približno 1250 km in območje, ki od Koroške nikoli ne bo oddaljeno manj kot to, kar se je pri planiranju tega izleta včasih težko sprijazniti. In sedaj ko sem “že” drugič nazaj s Fonta res ne vem zakaj takšna panika glede tega. Tokrat sva se na pot podala sama z Vidom Urnautom. Časovnica je bila nekako takšna, da sva v Franciji preživela od 1. do 9. aprila, dva dni za vožnjo, sedem dni za uživanje. Urnaut je Font obiskal prvič, zaradi tega je imel v planu splezati čimveč znanih bolderjev (he did well…). Jaz pa sem se lani v gozdu zadolžil in sem moral poravnati račune.

Tokrat sva plezala res “ogromno”, vsaj za moje standarde, ki so kar se plezalskega volumna tiče precej nizki. V prvih treh dneh sva obiskala sektorje Franchard Isatis, 95.2 in Rocher Aux Sabots. Zelo uspešnim prvim trem dnem (beri spodaj izkupiček) je sledil zaslužen počitek ter nato še trije dnevi v sektorjih Bas Cuvier, Franchard Isatis in Apremont.

Kljub temu, da tako kot sem “pojamral”, Font fizično nikoli ne bo bližje kot je, pa bo zaradi takšnih izletov kot je bil ta, odločitev za izbiro te destinacije vedno lažja – Vive le Font .

Preplezani bolderji:

  1. dan: Urnaut (Cannonball 7B, Plastikman 7A, El Poussah 7A, Le Lot de Boudins 7C)
  2. dan: Urnaut (Tentation 7A, Retour aux Sources 7A, Symbiose 7C); Gašper (Yoga 7A)
  3. dan: Urnaut (Le Jeu du Toit 7A, Jet Set 7A, Graviton 7A, L’oblique 7A); Gašper (L’oblique 7A)
  4. dan: Urnaut (Cortomaltese 7A, La Joker 7A, Carnage 7B+)
  5. dan: Urnaut in Gašper (Donnant-Donnant 7A)
  6. dan: Gašper (Concept 7A, El paso droite 7A, Tous les delices du Mariage 7A+)
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »