Štk je nansvo, da nama z Gašprjo ni ratavo jt v Kamniško Savinjske lest grape. Sm se pozno včr spravho za turo na Vrtačo. Ko sn šov ž leč se je javu še Čana da gre co. Štart je biv človeški sam relativno pozn, ob 6ih. Pr Podnarjo se prklopi še Neža in skop napademo Vrtačo skoz Žleb in Levi Y. Na vrho se mavo pocmarmo in ugotavlamo k’k fajn turo na pravi konc smo zbrali, da je pičva kugva 100 na uro. Po dori pavzi na vrho se odpelemo dov po poti pristopa. Razmere kr solidne, v sredini na najhujš štajgi je bvo ledeno ko pas, drgač pa kr zaki.  Zadn dev je biv pravi rodeo med pečovjo in d’rvam. Tribart smo mrli dat dile dov, ene par bart se po travi plat, drgač je bvo pa tejk leda oz. snega, da smo se prpelali skor do avtiju. Pr Podnarjo smo s prvošli per al pa dva, no pa tot en štikl prave masne Podnarjeve pečenke je padu.

Škijali Neža, Čana, Gozdni, Štehi in moja malenkost. Z nami je biv tot Ludvik, ki je šov na Svačico.

Priporočene objave

5.431 Comments

  1. Na ker dev se pa to nanaša??? Lepota turne škijarije je predvsem to da vohko gda kako grapo zlezeš pol se ti pa ni trba dovta dajat, pač pa jo lpo poškijaš 🙂

  2. Js sn zihr da premoremo tejk vzgoje in kulture, da se v prihodnje vzdržimo neprimernih komentarju. Konec koncev smo oz. bi mogli bit vzor in zgled mladim članom!!!


Objavi komentar