Začetek odličen…

…konec malo slabši.

Z Jež Andrejem (Ak Ravne) sma si včeraj izbrala smer Palček(poleti V/III-IV 170m) v sr.Raduhi.Na dostopu do smeri so naju čakali odlični pogoji ,kakršnih še nisem doživel v Raduhi.Niti se ni udiralo,tako da sma bila kr hitro do tistega žleba ,ki pred zavarovano potjo zavije levo proti Stanetovi.Res uživancija ,da sma kr juuuuuckala.

odlični pogojiDSC02428

super pogoji

 

 

Potem je sledil skokec direktno v  Stanetovo zajedo,ki je bil lepo zalit,da sma bila en,dva ,tri čez in kot bi mignil sma bila na vstopu Palčka.Kjer pa so se težave šele začele.

skok v StanetovoNa koncu žleba,pod prvim štantom

 

 

Že prvi del smeri nama je dela precejšnje težave saj je bilo v vztopnem kaminčku veliko nepredelanega snega,ki sma ga morala spucat ,da si lahko sploh kam zatakno cepine,nad tem je sledil rahel previs ,ki te je po parih metrih pripeljal do naporne zajede,oz.ki je bila bol poševno  nagnjena prečka dolga cca.15m.Ta raztežaj  sma ocenila z M5 previs in prečka pa  M6+vsega skupaj dobrih 30m.Ko si s temi težavami konec te čaka udoben “štant”kjer sma si privoščila malo pavze.No potem pa je sledil še najtežji del .50m pred koncem smeri naju je pričakala gladka zajedica dolga cca.8m ki pa je žal nisma uspela preplezati.Če bi imel s sabo plezalke bi že šlo,ampak če ne gre pač ne gre.In sma se nato odločila,da se “abzajlama”v Stanetovo.Kamor sma potem tudi varno prišla.Spustila sma se ravno pod zadnji skok v Stanetovi in potem po njej na vrh.Na koncu naju je pričakalo pravo pomladno sonce, kjer sma si stisnila roke pa čeprav nisma uspela v Palčku.Spet en dolg za drugič.!

Plezala Andrej in Blaž

 

DSC02434Počitek pred najtežjim delom

na izstopu StanetovePomladna idila

 

50m pred vrhom,kjer ni šlo več naprej

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »