ZADNJI DVE NEDELJI

Prejšnjo nedeljo sma z Ježem (AK Ravne) šla pogledat zimske razmere v Malo Raduho.Pogled iz doline je zgledal precej obetavno,ampak v sami steni so bile razmere  dokaj slabe.Odločila sma se za Mihovo smer,poleti IV+.Pričakoval bi,da bodo vsaj trave pomrznjene,da bodo cepini prijeli.Pa temu ni bilo tako,Cepini so se zarivali v trave in pa v šoder, prijelo pa itak nič ni.Prva dva raztežaja samih trav je bilo kar zahtevno,krušljivo in skoraj brez varovanja,tako da je bila psiha že čist na koncu.Tretji cug pa je postregel z simpatičnim kaminčkom in pa malo ledu.(M4+)Prvo tulanje letos.Po štirih  raztežajih zanimivega pikanja,pa prideš do Veternih polic in še en raztežaj do konca.Po dobrih treh urah pa naju je na vrhu pozdravilo toplo sonce.

 

Začetek smeri  KAMIN V 3.CUGU    JEŽ ČEZ KAMIN          JEŽ V 2.CUGU LED    NA VRHU PA SONČEK

 

Včarajšnja nedelja pa je postregla z povsem drugo plezarijo.Tokrat sma se odločila za jugozahodni del Pece smer Veterni raz (VI/V,III) 155m .To smer sem imel na dolgu že od lani,ko sma z Gašperjem obrnila zaradi mojega slabega počutja.Upam,da Gašper ne bo zameril,ker sma šla brez njega.

Lepa smer,ampak precej naložena!V drugem raztežaju naju je pričakala taista neugodna poševna prečnica v desno ki nato pripelje v navpično zajedico.Ampak sma potem ugotovila,da bi mogla(kot tudi že lani) že malo pred to prečnico zaviti desno na ta pravo polico,ki je v vodničku ocenjena z IV.Zato pa nama ni bilo jasno,kako to, da je ta najina prečka tako težka ,če pa je štirka.Midva sma ta del potem ocenila z najmanj VI+.Na vrhu zajedice sma opazila tudi prusek s katerega se je že marsikdo spustil nazaj pod steno,tako da verjetno  nisma bila edina,pa tudi ne zadnja,ki sma zavila eno poličko prepozno v desno.Na vrhu te zajede sma se potem spustila v pravo linijo in jo do konca tudi brez težav preplezala.Najlepši del smeri je sigurno zadnji raztežaj in v njem previs VI 35m.

Tako,imela sma se krasno.Preživela sma dve lepi nedelji v hribih in v čudovitem vremenu.

Plezala:Penec Blaž,Jež Andrej

ZGREŠENA PREČNICA V DRUGEM CUGU   ZGREŠEN 2.CUG   V ZADNJEM CUGU POD PREVISOM   PREVIS

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »