Zajeda Skute

Z Jurijem sva včeraj želela v Dolomite v smer Fedele v Piz Pordoi. Bil sem prepričan, da bo smer mokra, zato sva ostala raje v domačih gorah, za katere je bila vremenska napoved dobra. Jurij si je izbral Zajedo v Skuti (-V/IV, 350 m) z vsem kar sodi zraven. To pa je dolg dostop skozi Gamsov skret in sestop čez Žmavčarje.

Šlo nama je dobro. Ker na splošno nisva prehitevalno usmerjena,  sva morala tu in tam malo počakati, da je naveza matičarjev pred nama opravila s posameznim raztežajem.

Ni pa dosti manjkalo, da bi se nama ustavilo. V zadnji petici po sicer lepi in nabiti zajedi me je, na srečo kot drugega, v razkoraku pri nekem gibu tako usekalo v križu, da sem mislil, da bom ostal kar tam. A je nekako šlo naprej.

Lepa celodnevna tura, zame še posebej zato, ker sem prvič plezal v Skuti.

Igor

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »