2x Direktna

V soboto sva s Tjašo(AO TAM) plezala v Mrzli gori. Ker je stena delovala precej mokro sva za začetek izbrala Avrikelj, nato pa sva se opogumila še za Direktno. Strah pred mokroto je bil odveč, vsa težja mesta so na srečo bila suha, pa tudi skala je tako dobra da drži tudi mokra(meni osebno pakleniške kvalitete, pri čemer verjetno pomaga da letos nisem bil v Pakli). Sestopila sva z abzajli, dovolj je enojna vrv, ker so sidrišča navrtana na slabih 30m.

Včeraj (v nedeljo) sem bil ponovno nad Okrešljem, tokrat na drugi strani krnice – v Mali Rinki. Z Aleksandrom (AO LJ Matica) sva plezala Direktno smer, ki poteka precej naravnost čez severno steno. Plezanje je večinoma precej lepo, tako da bi si zaslužila več obiska. Ocenjena je sicer enako kot Vzhodna, ampak bi si nekateri raztežaji trojke vsekakor zaslužili vsaj kakšen plus več. Nekaj klinov se najde na ključnih mestih, sicer pa so prijatelji zelo uporabni.

P.S.: Sestop skozi Turski žleb gre brez zimske opreme, ravno priporočal ga pa nebi 😀

Avrikelj
Direktna
Druga Direktna 🙂

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Zahvala sponzorjem

Otroci so naše največje bogastvo in semena, ki jih je dobro primerno zalivati, da bodo postala cvetovi naše družbe. Največ, kar lahko storimo za njih,

Preberi več »