Alpinist Rok

Danes je Rok v Stebru revežev v Zadnji Mojstrovki uspešno opravil izpitno turo za naziv alpinista. Nad njegovim plezanjem in drugim početjem je skrbno bedel GV z mednarodno licenco Tomo Česen.

Seveda smo tudi v matičnem klubu poskrbeli za kontrolo tega pomembnega dogajanja. S Francem Tertinekom iz AK Ravne sva ustanovila medklubsko komisijo za nadzor in imela namen iz smeri Debelakove v Veliki Mojstrovki malo pošpegati, kaj se dogaja v sosednjem stebru. A nama jo je zagodlo vreme. Le nekaj minut pred četrto zjutraj, ko smo nameravali vstati, nas je iz bivaka “na črno” v avto pregnala močna ploha.  Mi smo že vse skupaj odpisali, a Tomo, s katerim je bil Rok dogovorjen pri koči Na Gozdu, se ne da kar tako pregnati. Z Rokom sta jo mahnila na načrtovano turo. Midva s Francem pa sva spremenila prvotni namen in zavila v Severovzhodni raz Male Mojstrovke. Prvič se nama je po dolgih letih poznanstva končno le uspelo navezati na isto vrv. Franc je na koncu smeri strokovno ugotovil, da še nisva za staro šaro.

Tomo in Rok sta po vrnitvi potrdila, da sva se prav odločila. Severno ostenje Mojstrovk je bilo mokro in ves čas zavito v gosto meglo, kar nama bi v načrtovani smeri lahko povzročilo nekaj orientacijskih težav v kar zapletenem poteku smeri Debelakove.

Tako sva se morala člana nesojene nadzorne komisije strinjati s Tomovo oceno. Z veseljem – in tudi ponosom sva našemu Roku od srca čestitala. To čestitko še enkrat ponavljava tudi tukaj.

Srečno, Alpinist Rok !

Franc na vstopu v smer
in malo višje
Na mestoma kar ostrem razu
Proti koncu smeri
Tomo in Rok, ki ga ob najinih radovednih pogledih vleče na smeh
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »