Dolomiti

V ponedeljek popoldan smo se z Žigom Gosarjem, Blažem Karnerjem in Aleksandrom Krajncem (vsi AO LJ Matica) odpravili proti Dolomitom z upanjem na dobre razmere. Prespali smo pod prelazom Sella in se zbudili na obetavnih -12°C. Po hitrem zajtrku in krajši vožnji do izhodišča smo nadaljevali z ne najkrajšim dostopom ki nas je pripeljal pod izbrani smeri – z Žigom sva plezala Mistico (4/IV, M, A0), ki je bila z izjemo težjega raztežaja odlično narejena. Smer vsekakor priporočam ker gre za odlično plezarijo v fenomenalnem ambientu ki izstopi skoraj direktno na vrh Innerkoflerturma (3081m). Sestopa se z abzajli, sidrišč je dovolj, le njihova zanesljivost je občasno vprašljiva.

V sredo smo se odpravili plezat slapove nad Colfoscom. Dostop je skoraj frikovski (cca. 45min), ledu pa tudi bilo dovolj.

Za noč s srede na četrtek je bil napovedan sneg, ki ga je bilo približno toliko kot so napovedali – 2cm, kar bi skoraj bilo dovolj da bi z avtom brez verig obupali že pri vožnji proti izhodišču za Cimo di Coldai :). Plezali smo Paperogo (WI3+, 170m) ki je bila bolj tolažilna nagrada ker je v sosednji smeri precej teklo pa še mudilo se nam je domov.

Vstopni del
Fenomenalen ambient
S stena Innerkoflerturma z vrisano smerjo

Slapovi nad Colfoscom

 

Strma slika v ne ravno strmi smeri

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »