Dolomiti

V ponedeljek popoldan smo se z Žigom Gosarjem, Blažem Karnerjem in Aleksandrom Krajncem (vsi AO LJ Matica) odpravili proti Dolomitom z upanjem na dobre razmere. Prespali smo pod prelazom Sella in se zbudili na obetavnih -12°C. Po hitrem zajtrku in krajši vožnji do izhodišča smo nadaljevali z ne najkrajšim dostopom ki nas je pripeljal pod izbrani smeri – z Žigom sva plezala Mistico (4/IV, M, A0), ki je bila z izjemo težjega raztežaja odlično narejena. Smer vsekakor priporočam ker gre za odlično plezarijo v fenomenalnem ambientu ki izstopi skoraj direktno na vrh Innerkoflerturma (3081m). Sestopa se z abzajli, sidrišč je dovolj, le njihova zanesljivost je občasno vprašljiva.

V sredo smo se odpravili plezat slapove nad Colfoscom. Dostop je skoraj frikovski (cca. 45min), ledu pa tudi bilo dovolj.

Za noč s srede na četrtek je bil napovedan sneg, ki ga je bilo približno toliko kot so napovedali – 2cm, kar bi skoraj bilo dovolj da bi z avtom brez verig obupali že pri vožnji proti izhodišču za Cimo di Coldai :). Plezali smo Paperogo (WI3+, 170m) ki je bila bolj tolažilna nagrada ker je v sosednji smeri precej teklo pa še mudilo se nam je domov.

Vstopni del
Fenomenalen ambient
S stena Innerkoflerturma z vrisano smerjo

Slapovi nad Colfoscom

 

Strma slika v ne ravno strmi smeri

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Vive le Fontainebleau

Letošnje leto mineva s svetlobno hitrostjo in z enako hitrostjo se približuje tudi poletje, s poletjem pa temperature v katerih lahko v plezanju zares uživaš

Preberi več »