Dvomljivka

Včeraj sva se zaradi večinoma slabih razmer s Primožem odločila, da preplezava to 240 m visoko smer v vrhu Durce nad Grohotom. Do vstopa sva se morala kar pošteno potruditi, saj se nama je mestoma udiralo tudi do najine moškosti ali pa še globje. Nisva pa vedela, da so pred nama trije člani AK Ravne zorali pot  po drugi liniji. Pri vstopu, ko sva zagledala njihove sledi, pa se nama je nasmejalo. Domen, Zapi in Franc (T), hvala; še posebej Francu, ki jo je mahnil po desni varianti, tako kot midva.

Po vrnitvi domov sem na cepinih zamenjal okla ter pripravil nahrbtnik in malico.  Skupaj z Rokom in Boškotom sva bila danes namenjena v Klammfalle v Malti. Edini slap, ki je kolikor toliko dobro narejen. Preplezati smo nameravali oba kraka. Levega (Marimpel) po sneženju zaradi nevarnosti plazov ni priporočljivo plezati. In žal je v Malti zadnja dva dni zapadlo kar precej snega. Ob 23:08 včeraj od Roka prejmemo SMS: “Pobi, razmere v Malti so slabe. Nevarnost plazov. … “.

Rokovo sporočilo sem videl danes ob 3:30 zjutraj, ko sem se zbudil in nameraval na pot. Želja po plezanju slapov je sicer velika, a varnost je le na prvem mestu. Pa drugič ! Upam, da čim prej !

lp, Primož & Cigi

Nad vstopno gredino
V zajedi desne variante. Ni videti, a detajl, ki je pred Primožem je bil kar neroden
Še malo, pa bova zunaj
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »