Franc-Jožef in Vzhodna

2. raztežaj

Sicer imam trenutno kar precej obveznosti na faksu, ampak za takšne razmere človek enostavno mora imet čas. Konec koncev so izpitni roki tudi poleti 🙂

Tako sva se v torek z Majo Lobnik(AO TAM) odpravila na letošnjo top alpinistično destinacijo-Okrešelj. Prvotni plan je bil Steber v Štajerski Rinki, na koncu pa sva se odločila za Franca Jožefa(IV/3, AI4) v Turski gori. K odločitvi so pripomogle tudi stopinje, ki sta nama jih naredila Tomaž in Gorazd iz AK Slovenska Bistrica. Pa še odlično družbo sva imela v smeri. Razmere so bile odlične, brez vetra bi bilo že kičasto.

Za sredo pa sem tudi že bil zmenjen, tako da sem prespal v zimski sobi. Ker je soplezalec zamudil, sva znižala visokoleteče cilje(beri Direktno) na Vzhodno smer(IV/3) v Mali Rinki. Še ena lepa smer, čez katero je letos šel precejšen del alpinistične populacije. Plezala sva 2 uri, kar verjetno dovolj pove o razmerah, družbe pa tudi ni manjkalo, ker nas je bilo v smeri kar precej.

 

Prečka na raz

 

Ogrevanje v zimski sobi 🙂

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »