Hollandia wall in Logarska

V nedeljo, 4.3. smo se z Alešem in Ježom odpravili v Seebachtal. Odločili smo se za slap Hollandia wall, ki je bil zelo dobro narejen. Pred nami je bila še ena avstrijska naveza, zato smo se v zgornjem delu odločili za težjo desno varianto(WI5+), ki je bila za naju z Alešem malo pretežka za prosti vzpon. Sem se pa vsaj naučil sedeti v cepinu med nameščanjem varovanja:) Na kratko-res lep slap, vsekakor vreden obiska.

Včeraj(5.3.) pa smo se zaradi pomanjkanja časa odpravili kar v Logarsko dolino. Splezali smo Solzo(WI3), Palenk(WI2/3), Centralni Ivovec(WI3), Sušico(samo 1. cug) in Raztočnik(WI3+). Slapovi so še bili dovolj dobro narejeni da varovanje, razen v Sušici, ni bilo potrebno. Mi je pa kar konkretno žal, da smo zamudili bolj strme slapove, v katerih je potrebno dejansko plezati.

Proti koncu težkega raztežaja strmina malo popusti

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »