Izlet v vetrovni Seebachtal

Z načelnikom Bremzo sva danes nameravala preplezati kak slap v tej dolini. Izbirala sva med Freiwildom in Hollandia Wall, a naju je, še preden sva se odločila, nazaj v dolino poslal močan veter, ki je prenašal sneg s tako močjo, da se na trenutke ni skoraj nič videlo. S smučarskimi očali bi morda še šlo.

Nisva se dala kar tako odgnati. Rok, ki je bil z Andrejem v dolini Malte, nama je povedal, da tam ne piha tako močno. No, pa greva v Malto. Tam pa po pričakovanju. Želje po Supermaxu nisva mogla uresničiti, ker mu na začetku najtežjega raztežaja manjka malo ledu. V Aluhohlu in Strannerbachu, ki ju tako nisva nameravala plezati, običajne nedeljske mednarodne kolone plezalcev. Izbrani Gamesek prazen, a je v prvem raztežaju od ponedeljka do danes pobralo precej ledu. Še slabše v Wintasunu, kjer je led pobralo do polovice prvega raztežaja.

Na drugi strani predora … ne vem. Vsega sva imela dovolj, zato sva se vrnila domov.

Ni bilo prvič in gotovo tudi ne zadnjič. Pa v sredo, sva se potolažila.

Igor

Slika je nastala zadnji ponedeljek. Slapovi so danes v slabšem stanju.
Slika je nastala zadnji ponedeljek. Slapovi so danes v slabšem stanju.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Z Ježekom sv splezala Superfeucht in Wintasun. Pred Supervlažnim sva poskusila Supersuhega, pa je sveča poknila, zato sva se pomaknila v vlažnejši predel 🙂
    Pod Wintasunom sva našla malo bolj divjo varianto DMM-ovih cepinov od tvojih Apexov. No kakšno pol ure za cepinom je čez steno prišel tudi srečni lastnik 🙂 V roko super sedejo.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »