Jezersko, Tamar, Logarska

Že tako radodarna zima nam je po odličnih razmerah za plezarijo in smučanje namenila še nekaj pikanja v slapovih. Par dni mraza je bilo dovolj da je zamrznilo kar precej slapov po celi Sloveniji.

V sredo smo se z Alešem in Tomažem(ČAO) odpravili na Jezersko, kjer je bilo konkretno mrzlo(ca. -20). Cesta je splužena do Anclja, nadaljevanje pa na lastni pogon. Odločili smo se za Vikijevo svečo, ker smo pozabili spakirati ta velika j***a pa nam je ni uspelo splezati. Ko sem začel vrtati pod svečo je  namreč v njej zamolklo počilo, kar je bila več kot dovolj dobra spodbuda za umik. Sicer pa je sveča narejena zelo dobro, le kaka 2 dni prehitri smo bili. Sestopili smo z abzajlom, ker si tudi sestopiti nismo upali po flankah s kar nekaj svežega snega.

Ker je razmere pač potrebno izkoristiti, sva v četrtek z Alešem nadaljevala v Tamarju. Plezala sva Centralni(WI4) in Skriti slap(WI3). Zjutraj je bilo pri avtu prav prijetnih -10(po zmrzovanju na Jezerskem nama je bilo že skoraj pretoplo :D).

Popoldan sem dobil še SMS od Simona(APD Kozjak), ki je iskal soplezalca za danes(petek). Seveda sem bil takoj za. Odpravila sva se v Logarsko in splezala Sušico(WI4), Slap pod tunelom(WI4) in Palenk(WI3). Zaradi visokih temperatur sva v glavnem pikala v puterček, so pa zaradi tega večini slapov verjetno šteti dnevi…

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Vive le Fontainebleau

Letošnje leto mineva s svetlobno hitrostjo in z enako hitrostjo se približuje tudi poletje, s poletjem pa temperature v katerih lahko v plezanju zares uživaš

Preberi več »