Jezersko, Tamar, Logarska

Že tako radodarna zima nam je po odličnih razmerah za plezarijo in smučanje namenila še nekaj pikanja v slapovih. Par dni mraza je bilo dovolj da je zamrznilo kar precej slapov po celi Sloveniji.

V sredo smo se z Alešem in Tomažem(ČAO) odpravili na Jezersko, kjer je bilo konkretno mrzlo(ca. -20). Cesta je splužena do Anclja, nadaljevanje pa na lastni pogon. Odločili smo se za Vikijevo svečo, ker smo pozabili spakirati ta velika j***a pa nam je ni uspelo splezati. Ko sem začel vrtati pod svečo je  namreč v njej zamolklo počilo, kar je bila več kot dovolj dobra spodbuda za umik. Sicer pa je sveča narejena zelo dobro, le kaka 2 dni prehitri smo bili. Sestopili smo z abzajlom, ker si tudi sestopiti nismo upali po flankah s kar nekaj svežega snega.

Ker je razmere pač potrebno izkoristiti, sva v četrtek z Alešem nadaljevala v Tamarju. Plezala sva Centralni(WI4) in Skriti slap(WI3). Zjutraj je bilo pri avtu prav prijetnih -10(po zmrzovanju na Jezerskem nama je bilo že skoraj pretoplo :D).

Popoldan sem dobil še SMS od Simona(APD Kozjak), ki je iskal soplezalca za danes(petek). Seveda sem bil takoj za. Odpravila sva se v Logarsko in splezala Sušico(WI4), Slap pod tunelom(WI4) in Palenk(WI3). Zaradi visokih temperatur sva v glavnem pikala v puterček, so pa zaradi tega večini slapov verjetno šteti dnevi…

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »