Kogel in Peca

Ko človek hodi v službo je pač potrebno izkoristiti tudi vikende z ne najbolj obetavno vremensko napovedjo. Tako sva se v soboto s Simonom (APD Kozjak) odpravila plezat smer Češnovar Srakar (V+) v Koglu. Spodnji del smeri je bil moker, kar je predvsem posledica skromne težavnosti, tako da nama ni delalo težav. Zgornji del je bil na srečo suh, pa tudi plezati je bilo treba malo bolj intenzivno 🙂 Pod steno sva se vrnila kar z abzajli (sidrišča so navrtana), dež pa naju je ujel šele na sestopu.

V nedeljo pa smo se s Tjašo (PD TAM) in Alešom odpravili plezat v Peco. Vreme je bilo še za odtenek slabše kot dan prej, ampak kjer je volja tam je pot. Vstopili smo v Koroško smer, nadaljevali pa pomotoma po Članski. Na mokrem detajlu čisto na koncu smeri (prosto VI) smo vsi malo pokompletkali, Alešu pa je uspelo celo izpuliti edini klin (je pa ostala poč za frende).

Skratka super vikend ki ga je bilo vredno izkoristiti.

Na trenutke je bilo vreme prav kičasto

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »