Koroška je plezala

Prvo srečanje v organizaciji vseh treh koroških alpinističnih klubov, PK Martinček ter AO Jezersko je uspelo. Prireditev je odlično organiziral Rok Barbič, ki je bil zaradi udeležbe sicer malo razočaran, a 40 udeležencev, kolikor se nas je zbralo v Grohotu, le ni tako malo in je dobra vzpodbuda za prihodnja srečanja. Vsaka nova reč se mora pač nekako prijeti.

Srečanje je potekalo na dveh lokacijah. Frikoti so svoje moči preizkušali v plezališču Burjakova peč v Topli. Alpinisti pa smo v odličnih razmerah plezali v stenah Laneža, Male, Srednje in Velike Raduhe. Dobremu razpoloženju primerno so si plezalke in plezalci izbirali večinoma uživaške klasične smeri zmernih težavnostnih stopnej. Daleč največ obiska je bila deležna smer ZZ, plezalo pa se je še v TV 625, Platah, Burjakovi, Micinem stebru, Blagajniški in še v drugih smereh.

Pozno popoldne smo se krajši čas družili pri GRS koči. Proti večeru sta Muc in Dejan po Mihovi smeri, v kateri sta se pred 50. leti ponesrečila Dora Šek in Ivan Burjak prižgala bakle. Zvečer pa smo se zbrali v koči na Grohotu, kjer smo si poleg filma o Koroški 8000 ogledali še druge filme in slike s smučarsko in plezalno tematiko. Ob živi glasbi so se sicer bolj redki tudi zavrteli.

Naslednje leto naj bi se koroški plezalci zbrali nad Jezerskim. Upamo, da se nam tam pridruži več plezalcev iz preostalih delov Slovenije, kot jih je prišlo letos pod Raduho.

Lep pozdrav s Koroške, ki le ni na koncu sveta.

Mala Raduha
Z Rokom sva poskušala s prvenstveno smerjo čez celo steno. Rok na začetku drugega raztežaja.
V tretjem cugu. Malo višje nama je v zelo zahtevni steni ob misli na prijetno dogajanje v Grohotu zmanjkalo volje, zato sva obrnila.
Sponzor Žaži in del udeležencev pri GRS bajti.
Ravenski načelnik Domc, neumorni organizator Rok in njegova Tanja
Seveda ni manjkala niti bica, Miha s svojo boljšo polovico in Špilč
Pozno popoldne so prišli tudi štirje predstavniki AO Jezersko
Večerno dogajanje v koči.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »