Pa še enkrat na “delo” v Lanež

Pred napovedanim poslabšanjem vremena sem se včeraj po šihtu znova znašel v Grohotu. Tokrat se mi je nameraval pridružiti tudi vuzeniški Primož, a so mu delovne obveznosti to preprečile.

Odpravil sem se pod steno Laneža in preplezal smer Pavlija Pasterke ter sestopil po Detektivski grapi. Bilo je podobno doživetje kot v ponedeljek, le precej več folka sem srečal, pa bolj vroče je bilo.

Na poti domov sem nad bukovskim klancem naletel na mladega holcarja, ki je imel nogo ukleščeno pod ogromnim hlodom. Bukovski pob in še en drug, ki ga ne poznam, sta ga ravno v trenutku, ko sem priskočil na pomoč, rešila težkega bremena. Poškodba je bila zelo huda. Zlom golenice, tako da mu je gleženj s stopalom visel bolj ko ne le na koži. Storili smo, kar je bilo potrebno.

lp, Cigi

Vstop v Pavlija Pasterko
Nad kaminom
Izstopna zajeda

 

Vstop iz Detektivske v kamin smeri TV 625. Redko plezana, a za Lanež lepa smer.
Pozno popoldne s soncem ožarjeni Lanež
in Raduha

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »