Malo mraza, Dvomljivka in sonce

Jutranji pogled od Bukovca proti Veliki Raduhi mi je povedal, da razmere za plezanje še niso prav dobre. Pa saj to sem tako vedel. Ampak dokler ne vidiš še vedno tli iskrica upanja, da bo malo bolj zalito s snegom. Pa ni bilo. Zato sem se namesto v Lojzetov kamin v VR odpravil v Dvomljivko v Durcah (M/45 st., 240 m).

Imel sem čas, pa sem malo raziskoval. Približno na polovici stene sem zavil levo z namenom, da potegnem novo varianto. A v trenutnih razmerah bi bilo za solista mojega kova to le malo preveč tvegano, zato sem izstopil po Desni varianti. Sem pa pri tem ovinku odkril zame do danes še neznan zanimiv preduh. Morda bo šlo prihodnjič pa kar tam skozi.

Na robu stene pa sonce in prijetno toplo, tako da je trajalo menda kar debelo uro, preden sem se začel spuščati nazaj proti Bukovcu.

Igor

001 002 006 007 008 012 013 014 016 018 021 023 024

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »