Miška in Vigredna

 

Z Aleksandrom(AO LJ Matica) sva bila zmenjena, da greva v soboto plezat. Izbirala sva med Rušico in Koglom, izbrala pa Miško v Stenarju(V/IV, 900m). Pridružil se nama je še Vid(AO LJ Matica) in tako se nekaj čez sedmo zjutraj pripeljemo v Vrata. Dolžina dostopa je odvisna od definicije začetka smeri, po vodničku slabo uro, sicer pa nekje med 20 minut in 5 ur:) Spodnji del smeri je odlično opisan v Slovenskih stenah, pleza se predvsem po travah, ruševju(na trenutke previsnem) vmes pa je tudi nekaj skale različne kakovosti. Po kakih štirih urah pridemo do Šravfovega možica, sledi še raztežaj ali 2 dvojke, pod kaminom pa se končno navežemo. Mihelič v zgornjem delu obljublja dolomitsko skalo, o kateri ni ne duha ne sluha. Skica nad kaminom nam ni čisto jasna, mi smo šli rahlo desno(namesto levo), kjer je bil tudi precej star klin. Nato potegnemo 2 raztežaja proti levi do vršnjega kamina. Kakšnih 40m kamina je kar lepih, to pa je tudi vse kar se lepote tiče. V smeri smo našli 10 klinov, enega smo dodali še mi(v našem 3. raztežaju). Sestop zaključimo s čelkami in gremo na zasluženo pivo k Firerju. Enotno ugotovimo da smer je za it, samo ne več kot enkrat;)
Če povzamem-zame kar resna tura, čeprav je večina smeri ocenjena z II, si kot celota še kako zasluži kompleksno IV.

V nedeljo pa sva bila z Gašperjem zmenjena, da greva plezat v Peco. Družbo nama delata še Tjaša(AO TAM) in Jež. Odločiva se za Vigredno(V/III-IV), ki se nama je izmikala že kar nekaj časa. Smer ponudi nekaj lepega plezanja(predvsem na koncu), precej pa je tudi trav in ruševja, ki vsaj meni rahlo pokvarijo vtis.

Vsekakor dobro izkoriščen vikend v odlični družbi:)

 

Izstopni kamin/zajeda

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

Tabor COGNE23

Kronološko poročilo:7.2 prihod v apartmaje 8.2 Jež-Volk / Repentance super – WI6 250m Kašnik-Mihev / Monday money – WI4 220m Ozimic j.-Ozimic M. – Lesjak

Preberi več »