Prva pomoč – 2.del in vaje v plezališču

V petek 8. vinotoka bodo ob 19. uri v prostorih GRS Koroške praktične vaje iz oživljanja, imobilizacije in drugih postopkov prve pomoči.

V soboto popoldne ali v nedeljo dopoldne bomo plezali v plezališču Matvoz ali Burjakova peč. Dogovorimo se v petek.

Program: utrjevanje vozlov, sidrišč in spusta po vrvi. Na novo se bomo naučili prevezovanja na vrhu športno plezalne smeri ter fiksiranje padlega soplezalca. In – plezali bomo, seveda.

Potrebna oprema: enaka kot na sobotni turi na Raduho.

Apel alpinistom in inštruktorjem: za sobotne ali nedeljske vaje v plezališču nujno rabim pomoč kake plezalne duše. Dva bi bila dovolj, če vas bo več, pa še bolje. Ker vem, da imate časa na pretek in da svoje znanje radi pokažete drugim, pričakujem veliko kandidatov.  Javite se mi najkasneje do četrtka, da bom vedel, ali je še pripravljen kdo kaj dati od sebe ter koga naj obvestim, kdaj in kje se bomo nahajali. Pa pred Paklo boste spoznali tečajnike, malo potrenirali in se družili.

Lp Igor

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »