Rokova novica iz Peruja

Serbus Cigi. Prosim objavi sledečo novico na AK Crna. Sicer je brez slik, ker me ne spusti do maila.
V nedeljo sva z Gašperjem pristopila iz Cochapampe 3650 m do tabora in naprej do bivaka na 5000 m v dobrih petih urah. Po dobre pol ure sva se spustila nazaj do baznega tabora na visini 4350 m.
Ponoči pride na obisk krava. Kmalu zatem zvoni budilka, spraviva se in natovorjena odrineva proti Ishinci. Pri jezeru na visini 4900 m, po dveh urah hoje, skrijeva hrano in robo za spanje v bivaku. Nadaljujeva proti Ishinci na katero se povzpnema preko severovzhodnega grebena. Ter sestopiva na bivak po jugozahodnem grebenu. Na bivaku se najeva in zlezeva v spalke. Iz njih se zvlečeva šele po 15 ih urah, ko se spraviva in sestopiva v bazni tabor. Osli čakajo, manjka pa Gašperjev fuspodn. Skuhava zajtrk, podreva šotor in sestopiva v dolino. Na poti srečava Dava , ki polno natovorjen dobre volje hodi proti baznem taboru, po čveku si zaželimo srečno in odidemo vsak svojo pot. Sledi dan počitka. Danes pa dobro aklimatizirana greva novim dogodivščinam naproti.
Rok
Vršna piramida Ishince
Vršna piramida Ishince

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »