Sam v stenah nad Grohotom

Po vseh vajah v plezališčih ter turah s tečajniki sem si za danes zaželel samotnega potepanja po hribih. Dan je bil kot nalašč za to, saj nisem srečal prav nikogar. Rad sem občasno sam s sabo, da uravnotežim svojo notranjost, za kar v običajnem vsakdanu pogosto zmanjka časa.

Še v temi sem se pognal od Bukovnika proti Veliki Raduhi. Najprej sem želel ponoviti Kačo za Nino (200 m), ki sem jo preplezal julija 2010. Posvetil sem jo moji dragi nečakinji Nini, ki je imela tistega leta hudo prometno nesrečo. Nina je danes in jutri s plesnim klubom Zebra na največji mednarodni tekmi v plesu na vozičkih na Nizozemskem. Mislil sem si, da ji bom pozitivno energijo na daljavo najbolje poslal kar iz njene smeri. Morda bo pa le malo pomagalo tole moje navijaško plezanje.

Nato sem sestopil proti Lanežu in tam preplezal Grizzly Adamsa (130 m), Večerno (140 m), Detektivsko (135 m) in Butalsko (145 m). Za konec pa sem šel še na vrh Durce in sestopil po desni varianti Dvomljivke (240 m). Tako sem brez vmesne hoje z vzponi in sestopi po smereh opravil z 990 višinskimi metri v zelo dobrih snežnih razmerah. Kar soliden trening za moje letošnje cilje. In to praktično pred nosom, brez kake dolge vožnje v bolj pomembne gore.

Igor

004 005 006 011 013 016 017 018 023 028 030 032 037

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »