Sinji slap

V Sinjem so bile za to zimo danes neverjetno dobre razmere. Dobrega ledu je bilo več kot dovolj za varno plezanje, zato sva z Zdenčem uživala na polno. Je pa tu in tam že tekla voda, še posebej v prvem raztežaju, ki bo verjetno težko prestal napovedano nesramno visoko otoplitev. Jutri bo morda še dober, potem pa … ?

Spodnji del Vikijeve sveče je zgledal dobro narejen, a ga bo odjuga skoraj zanesljivo močno stanjšala ali pa kar odnesla. Sveča je povezana, vendar še zelo tanka. Tudi Lednica sta bila videti kar obetavno. Spodnjemu morda še nekaj malega manjka, zgornji je bil videti dobro.

Kakorkoli, nisva pričakovala da bodo razmere danes tako imenitne, zato bi v navdušenju, ki so ga stopnjevale še nove plezalne vrvi in moji novi DMM apexi, najraje vriskala, a nisva bila sama.

Pred nama je po slapu plezal solist (menda Matevž Lenarčič) in Silvo Babič z nekim tečajnikom.

Res sva uživala in se veselila. Upam, da v ledu ne zadnjič to zimo.

Igor

001 004 007 008 015 016 017 022 024 026

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »