Snežinka z Jocinim grebenom in ???

Po dolomitski plezariji sem si zaželel malo lahkotnejšega in sproščujočega plezanja. In vremenarji mi niso mogli naročiti lepšega dneva, kot je bil današnji.

Sprva sem nameraval v J raz Skute ali SV greben Kalške gore, pa mi je pri iskanju soplezalca spodrsnilo. Nič zato, marsikdo bo vesel takega povabila. Ko sem poklical Jaroša je bil v dveh sekundah “za”.

Tako sva danes bol pozno zjutraj krenila po Hojnikovi poti proti Lanežu.

 

Med Špansko muho in Debeljak- Šipek sva nameravala preplezati novo smer, a sva v njej naletela na klin. Smer je vrisana na zgornji sliki, zato poznavlce oz. avtorja (v vodničku je ni) prosiva, da nama sporoči, kaj sva lezla. Najina ocena je dobra štirica, kvečjemu -V,  čez tisto zajedico po poči, ostalo II-III.

Potem sva se odpravila pod Jocin greben. Nanj sva vstopila po Snežinki (IV-V). In poglej ga zlomka, tam je še vedno tičal tisti mesarski klin, ki smo jih imeli včasih za led ter svedrovec (še ročno kamnoseško delo), ki smo ju zabili pri prvem vzponu 4.12.1982.

Ni prav dosti dni, ko je v hribih vse tako lepo in spokojno, kot je bilo danes.

Lp Igor & Jaroš

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »