Studlgrat

V soboto smo se s Tjašo (AO TAM), Alešem in Gašperjem Z. odpravili v Kals in dostopili do Studlhutte, kjer smo prespali. Koča je odprta, česar pa mi nismo vedeli in smo pričakovali da bomo spali v zimski sobi. Arogantni oskrbnik nam seveda ni bil pripravljen dati ključa od le-te, mi pa tudi nismo imeli denarja za kočo, ker smo denarnice pustili v avtu. Tako smo bili primorani prespati na terasi pred kočo.

Večini je bilo v spalkah več kot udobno, tako da smo vstali malo kasneje kot je bilo planirano. Proti grebenu smo se odpravili ob 4.20, tako da smo bili ob sončnem vzhodu že na grebenu. Do frushtukplatz-a, ki predstavlja vstop v strmejši del smeri (realno bolj ferate) smo porabili 3 ure, nato pa še dve in pol do vrha. Tako smo ob 10h že stali na vrhu, naredili nekaj slik in se po normalki odpravili proti dolini. Situacija na sestopu je podobna kot poleti na Triglavu – gneča zahteva kar nekaj mirnih živcev. Od višine cca. 2800m se je tudi kar konkretno prediralo, tako da nas je zadnji del sestopa bolj namučil kot sam vzpon.

Če povzamem – super tura, le plezanja sem pričakoval malo več.

 

Spalnica:)
Malica na Frühstücksplatz-u
Veselje na vrhu

 

Gašper je testiral višinske čevlje

 

Tiste pike so smučarji na normalki – našteli smo jih okrog 40

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Plezalni center

V zadnjem mesecu dni smo tudi člani AK Črna obiskali nov plezalni center v Prevaljah. Nikoli sicer vsi na kupo, smo pa preko >Nužijevega plazu<

Preberi več »