Superfeucht

V dolini Malte so bile danes dobre razmere za plezanje slapov. Snega je padlo le nekaj centimetrov. Vsi klasični slapovi od Aluhohla navzgor so bili primerni za plezanje. Nekateri so narejeni dobro, vsi pa še niso idealni.

Superfeucht v Kesselwande je bil dobro narejen, v tretjem raztežaju pa najdeš tudi kak rahlo previsen meter, ker je ledu manj kot običajno. V tej soteski sva bila sama. Videla sva le še eno navezo v Gamseku. Sodeč po shojenih stezah do slapov pa so bili le ti čez vikend kar množično obiskani.

Alešu je bil to šele četrti slap doslej in ugotovil je, da je bil danes zadnji raztežaj precej težji od tiste kratke petice v Buddhabrotu. In prav je imel.

Ali bi si za začetek tedna lahko želela še kaj več ?  Ja, želela sva preplezati tudi Supertrockna, a sva bila malo pozna. Da bi pa izgubljala čas v lahkem Strannerbachu samo zato, da bi preplezala dve smeri, nama pa ni prav nič dišalo. Pokvarila si bi vtis lepega in kar zahtevnega plezanja. Aleš je moral biti ob 18,30 na treningu v Pliberku, zato sva bila tudi z eno smerjo na koncu zadovoljna oba.

Igor

001 005 006 009 010 019 020 021 026 027

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »