Teranova

Pred novo pošiljko snega v hribih sem danes namesto v službo še v temi zavil raje proti Jezerskemu. Ko sem med pleskarskim vikendom gruntal, kam le jo bi v tej nenavadni zimi danes lahko ubral, sem poklical tudi Dava. Bil je skoraj prepričan, da bodo v Teranovi dobre razmere in dogovorila sva se za danes zjutraj.

Od avta sem krenil dobre pol ure pred njim, do vstopa pa sem prišel le kako minutko prej kot on. Sem vedel, kaka mora biti logistika, da mu med pristopom ne bo preveč dolgčas. Pa mu tega nisem prej povedal. Le poklical sem ga šele takrat, ko sem jaz že štartal.

Razmere so bile res dobre, zato sva začela kar nenavezana. Se bova pa kasneje privezala na špago, če bo treba. A 015plezalna vrv je ostala kar v nahrbtniku. Snežno ledne razmere so kar se plezanja tiče trenutno res imenitne. A kanček previdnosti, morda celo odpovedovanja ob malo višji temperaturi le ne bo odveč, saj je sicer debela snežno ledna podlaga odstopljena od skal, pod njo teče voda, na več mestih pa je tudi prekinjena, tako da sem in tja ob udarcu s cepinom ali derezo kar malo zadoni. Zaradi temperatur malo nad lediščem z zgornjih nadstropij Dolgega hrbta prifrči tudi kak kamen. Torej previdno, nikar za vsako ceno, če temperature ne bodo prave.

Bilo mi je v veliko veselje in čast prvič plezati skupaj s tem izjemnim človekom.

Igor

Davo proti vstopu
Davo proti vstopu

007

009

Po izstopni prečnici me je moral malo počakati, da sem prisopihal za njim
Po izstopni prečnici me je moral malo počakati, da sem prisopihal za njim

1525420_694540390577577_1013460847_n

002

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Moram Jurij, saj veš, zaradi tistega mojega pokvekanega palca. Postopoma ga bom obremenjeval z vedno daljšimi turami, hkrati pa tudi eksperimentiram z različnimi nogavicami. In kaže, da sem že našel ta prave, ker palca na tej turi skoraj nisem čutil. Spantiki so pa tudi dovolj udobni.
   Pa Joca je privlekla na plano svoje žavbe in oljne zvarke in jih moram pridno uporabljati po njenih navodilih, da jih ne slišim preveč 🙂 . Prej na njene zdravilne pripravke nisem dal kaj dosti, zdaj pa res probam vse. Pa saj mi ni važno, ali pomagajo štumfi, ali Jocine žavbe, ali pa je vse skupaj bolj placebo, važno je, da nekaj pač deluje.
   Prvo Jocino vprašanje po turi je bilo seveda glede bolečin, njen komentar pa: no vidiš, že pomaga ! 🙂
   Kakorkoli, tisti hrib me je povsem prevzel in naredil bom vse, da nama z Zdenčem grata. Če bo vse po načrtih, bosta ta teden še dve testni turi.
   Pa hvala za vzpodbude, tudi tiste od zadnjič po e-pošti.
   Bodi dobro.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »