Ticino – Cresciano/Chironico

Prejšnji vikend se je nama z Vidom Urnautom končno uspelo uskladiti in se odpraviti proti v Švico. Ideja o podaljšanem vikendu balvaniranja je bila prisotna že kar nekaj časa, ampak nekako vreme ni in ni hotelo sodelovati. Za vikend med 10. in 13.12. pa je bila napoved popolna, sonce in prijetne temperature nekje do 8 stopinj celzija.

Tako se v petek 10.12. po službi ob 15h odpraviva proti 730km odddaljeni dolini Ticino. Po dobrih 8 urah se znajdeva v najinem apartmaju in že delava plane za naslednji dan. V soboto se odpraviva v Cresciano, ki je menda bolj izpostavljeno soncu kot Chironico. Prvi bolder, s katerim se srečava je zelo znan “Pixel 7A”. Veselje plezanja po sloperjih in iskanje bete nama kar hitro prepreči voda, ki je posledica taljenja snega na vrhu bolderja. Odpraviva se na iskalno akcijo po novih problemih. Najino iskanje se ustavi pri bolderju z visokim topoutom in nerodnim sit štartom. Vsak od naju spleza eno izmed linij, Urnaut 7A linijo, jaz pa 6C (ime se še išče :)). Za konec dneva Urnaut spleza še svoj cilj dneva, ki je prav tako klasika območja – La Pioche 7B+.

V nedeljo se odpraviva v Chironico. Avto parkirava na označenem parkirišču, ki pa ugotoviva, da ni najbolj optimalno izhodišče za sektor, ki sva ga iskala. Opremljena z delno slikanim vodničkom, vsak s svojim tovorom telovadima med zasneženimi bolderji in iščeva…Po treh urah se z dolgimi nosovi znajdeva nazaj pri avtu. Spremeniva plan, najprej greva do bolderja za katerega poznava lokacijo ampak ga je Urnaut že plezal v preteklosti. Metusalem 6C+. Po krajšem iskanju bete in dveh poskusih splezam bolder. Ker internet v Švici ni nekaj samoumevnega, se zapeljeva nazaj do apartmaja in poiščeva koordinate primernega izhodišča za bolderje, ki jih iščeva. V roku ene ure že stojiva pod znano linijo Bella Gnocca. Urnaut za aktivacijo spleza Bella Gnocca 7B in Bella Nicki 7A. Ker nama zaradi vseh zapletov že kar hitro zmanjkuje dnevne svetlobe, se prestaviva do Kolimatorja 7C, ki je “glavni” Urnautov projekt tega izlet. Izkaže se, da mu bolder precej odgovarja in ga spleza v dveh poskusih.

Tretji dan se vrneva v Chironico. Oba že precej željna dneva počitka, ampak jaz še nekako najdem nekaj motivacije in splezam Bella Nicki 7A.

Sledi 8 ur vožnje domov in planiranje prihodnjih izletov 🙂

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »