Tolmezzo

Zaradi nestanovitvnega vremena smo morali prve visokoleteče cilje prestaviti v bližnji Tolmezzo, ki je od nas oddaljen dobre 2,5 ure. V soboto zjutraj smo se jaz, Urnavt, Šiljo ter Omar odpravili v plezališče, ki leži ob vznožju gore Strabut ob mestu Tolmezzo. Za to plezališče je potrebnih 0 min dostopa, kar nam je seveda vsem zelo odgovarjalo. Skala je podobna kot v naši Topli, tako da smo bili kar hitro aklimatizirani na stil plezanja. Prespali smo nekaj kilometrov izven Tolmezza v spodobnem hostlu. Edini minus prvega dne so bile testenine z gobami sumljivega okusa, ki jih je za večerjo jedel Šiljo.

V nedeljo smo se sprehodili do plezališča Avostanis, ki leži na 1940 m.n.v. Parkirišče je bilo na 1500m.n.v., tako da smo kar prijetno plačevali za ničelni dostop prvega dne. Zelo hribovski tip plezanja nam je od začetka povzročal malo težav, da smo se navadili, da noge res držijo. Definitivno je to plezališče, ki bi ga še rad obiskal, kajti plezanje je kar vrhunsko, ko se malo navadiš. Se pa postavlja vprašanje, kdaj bom spet imel motivacijo hoditi 1h v hrib za dnevno frikanje… mogoče bi se splačalo kakšen dan bivakirati s kravami, will see.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »