Vetrne police

Nekako je menda treba porabiti dopust, zato se v petek s sosedom Markom (maradona) odpraviva plezat v Raduho. Smer primerna trenutnim razmeram, Vetrne police. Odločiva se, da greva do GRS koče s turnimi smučkami, nato se pa preobujeva v zimske čevlje.

Od GRS koče pa do vstopa v smer sva morala porabiti kar precej energije, da sva si zgazila pot. Na vstopu naju pričaka odlično zalit “balvanski problem” vetrnih polic, tako da se ne rabiva navezati. Skozi celotno smer naju spremljajo zadovoljive razmere, dovolj snega, ki pa sicer ni najbolje predelan, tako da se precej ugreza, cepini pa služijo bolj za okras. Ampak kljub temu, so razmere dopuščale, da je vrv ostala v nahrbtniku in sva s smerjo kar hitro opravila. Na vrhu še nahraniva gorske kavke in se odpraviva nazaj do izhodišča.

Z zaključeno turo sva oba zadovoljna in sva prepričana, da se letošnjo zimo še spraviva pogledat Raduho ali bližnje grape.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »