Vetrne police

Nekako je menda treba porabiti dopust, zato se v petek s sosedom Markom (maradona) odpraviva plezat v Raduho. Smer primerna trenutnim razmeram, Vetrne police. Odločiva se, da greva do GRS koče s turnimi smučkami, nato se pa preobujeva v zimske čevlje.

Od GRS koče pa do vstopa v smer sva morala porabiti kar precej energije, da sva si zgazila pot. Na vstopu naju pričaka odlično zalit “balvanski problem” vetrnih polic, tako da se ne rabiva navezati. Skozi celotno smer naju spremljajo zadovoljive razmere, dovolj snega, ki pa sicer ni najbolje predelan, tako da se precej ugreza, cepini pa služijo bolj za okras. Ampak kljub temu, so razmere dopuščale, da je vrv ostala v nahrbtniku in sva s smerjo kar hitro opravila. Na vrhu še nahraniva gorske kavke in se odpraviva nazaj do izhodišča.

Z zaključeno turo sva oba zadovoljna in sva prepričana, da se letošnjo zimo še spraviva pogledat Raduho ali bližnje grape.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »