Vetrne police in Dvomljivka

Ker je med vikendom napovedano sneženje, se z Denisom odločiva, da greva danes plezat v Raduho.  S Prevalj se odpraviva ob 5 zjutraj, kajti temperature so te dni kar visoke in sva hotela izkusit vsaj malo nizkih temperatur. Prva smer dneva so bile Vetrne police (M4, 60°/40°, 185m). Vedela sva kje je vstop, do tam pa je bila gaz že narejena, tako da sva lahko kar hitro vstopila. Vstopni kamin je kar dobro zalit zato nama ne povzroča težav. Skozi celotno smer pa naju pozdravljajo trave, ki jih s pridom uporabljava, kajti sneg je neuporaben. Ker sva dokaj hitro preko smeri se odločiva, da splezava še drugo smer. Odločiva se za smer Dvomljivka (M4, 40°/30°, 240m). Smer v spodnjem delu ponudi obilico snega, tako da se nama precej ugreza. Skalni raztežaj ponudi kar zanimive razmere, malo drytoolinga, malo trav, na najino presenečenje pa najdeva tudi nekaj ledu. Skozi celotno turo naju je spremljalo lepo in (pre)toplo vreme, tako da sva zares uživala :).

Jutranja Raduha
Kondicijska 😀
Vstopni kamin je kar dobro zalit.
Razmere višje v smeri Vetrnih polic.
Pogled na smer Dvomljivka.
Denis v Vetrnih.
Dvomljivka

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »